ŠTETA

Real i Barcelona gledali su u leđa hrvatskom reprezentativcu, ali stigla je bolna odluka i prvaka neće biti

26.05.2020 u 09:00

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški reprezentativac i član turskog Anadolu Efesa Krunoslav Simon vratio se u Zagreb prije mjesec dana i nakon što je poništeno tursko prvenstvo iščekivao je odluku o nastavku euroligaške sezone

Od ponedjeljka je i službeno - natjecanje je prekinuto i prvaka neće biti.

'Nažalost evo, ali što je tu je. Igrali smo odličnu sezonu od prve utakmice. Mislim da smo stvarno imali i igru i unutar ekipe smo se osjećali odlično tako da sigurno da smo mi jedna od najpogođenijih ekipa tom odlukom. Ali, kao što sam rekao, to je tako i treba se pomiriti s time', rekao je Simon za HRT.

U njegovoj trećoj sezoni u Anadolu Efesu klub je nakon 28 kola bio vodeći na ljestvici Eurolige ispred Reala i Barcelone. Simon je na parketu provodio 23 minute po utakmici uz prosjek od devet koševa. Turski Efes ima mogućnost produžiti suradnju s uskoro 35-godišnjim hrvatskim bekom, hoće li ostati u Istanbulu?

'Evo, iskreno, koliko sam ja dobio informaciju prije nego sam otišao u Zagreb, imao sam informaciju da bih trebao ostati, ali sad je pitanje. Sezona je završena kako je završena, sigurno je da će klubovi imati financijske gubitke', izjavio je hrvatski reprezentativac.

Komentirao je i splitski kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji je pomaknut za sljedeću godinu.

'Imamo dosta vremena da se pripremimo, da se uhvati prava forma, 2016. smo kao totalni autsajderi pokazali da se može doći na Igre tako da ne vidim zašto ne bismo opet to ponovili.'