ŠPANJOLSKA U ČUDU

Real i Barca strahuju: Prijetnja kojoj su se zaista najmanje nadali!

03.03.2017 u 11:37

  • +2

Sevilla, najugodnije iznenađenje Primere

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Iako je Atletico Madrid bio taj koji je posljednjih godina jedini prijetio španjolskim velikanima Realu i Barceloni u Primeri, ove sezone potpuno je neočekivano Sevilla u borbi za titulu prvaka. Ako nastavi s ovakvom formom, Sampaolijeva družina mogla bi do senzacionalnog naslova...

Sevilla jednostavno ne posustaje. Momčad koju vodi bivši čileanski izbornik Jorge Sampaoli niže pobjedu za pobjedom i sve je bliže Realu i Barceloni na vrhu Primere. Ovog četvrtka protiv Athletica Andalužani su ostvarili petu u nizu, zahvaljujući pogotku Iborre na Sanchez Pizjuanu.

Scenario u kojem Sevilla preuzima ulogu Atletica u Primeri i bori se ravnopravno za titulu s Realom i Barcelonom nije očekivao baš nitko uoči sezone, pogotovo jer je prodan Kevin Gameiro, najopasniji strijelac i najugledniji igrač prošle sezone.

>> Šimu Vrsaljka slave u Španjolskoj: Savršenom reakcijom spasio život kolegi!

No, Sevilla stalno prodaje najbolje igrače, učinila je to i s Ivanom Rakitićem prije tri sezone, a svejedno ostaje snažna i uvijek pronalazi prava pojačanja. Ovaj su put to Samir Nasri i Stevan Jovetić koji su se uspješno uklopili u Sampaolijeve planove, a tu su još stalno u odličnoj formi Vitolo, Iborra, Ben Yedder, N'Zonzi i Vietto pa možemo reći da u ofenzivnom dijelu kod Seville prijeti opasnost sa svih strana.


Andalužani koji su osvojili triput Europsku ligu u nizu ove sezone dobro guraju i u Ligi prvaka, a u Primeri zaostaju samo dva boda za vodećom Barcelonom i bod za Realom. Šansa za osvajanje titule je tu, a zasluge većina pripisuje čileanskom strategu koji je odlično posložio sve linije i žele ga vidjeti na Camp Nouu sljedeće sezone.

'Ne znam što se piše i govori, ali meni to u ovom trenutku nema smisla. Ja sam povezan sa Sevillinim sportskim projektom do smrti,' izjavio je Jorge Sampaoli nakon novog trijumfa. Nada se da će u Andaluziji doživjeti slavu kakvu je doživio u Čileu kada je poveo reprezentaciju do povijesne prve titule na Copa Americi 2015. godine...