OTVORENA POBUNA

Real i Barca nikad bliže napuštanju španjolskog prvenstva!

31.08.2017 u 11:15

Bionic
Reading

Španjolska košarkaška liga u velikoj je krizi, jer zahtjev velikih klubova da se smanji broj utakmica u sezoni nije prošao i sada Real, Barca, Baskonia i Malaga razmišljaju o osnivanju privatne lige...

Španjolska ACB liga posljednjih godina bila je jedno od najnapornijih košarkaških natjecanja, s čak 34 utakmice regularnog prvenstva i doigravanjem koje završava duboko u lipnju.

Kada se uz to doda još 30 utakmica novostvorene elitne Eurolige, jasno je zašto su najveći španjolski klubovi digli glas i traže smanjenje broja sudionika španjolskog prvenstva na 16 ili čak 14 klubova, čime bi se smanjio i broj utakmica.

No, incijativa Reala, Barcelone, Unicaje iz Malage i Baskonije nije prošla, nakon čega je uslijedila otvorena pobuna. Dnevnik Marca javlja da su se spomenuti klubovi sastali ove srijede kako bi odlučili što dalje. Prijete napuštanjem španjolskog prvenstva i osnivanjem privatne lige.

Zasad se ne zna kako bi to privatno natjecanje moglo izgledati, ali vjeruje se da je do pobune došlo zbog prošlosezonskog raspleta prvenstva u kojem je trijumfirala Valencia koja nije igrala Euroligu, a Real i Barcu dotukle su ozljede zbog nagomilanih utakmica tijekom sezone.

Za španjolsko prvenstvo bio bi težak udarac izlazak ovih klubova iz natjecanja, dok za Real, Barcu, Baskoniju i Malagu ne bi bio tako velik, jer im ostaje bogata Euroliga pa se vjeruje da će se određeni kompromis ipak postići. Možda baš onaj koji je korišten u hrvatskom prvenstvu u koje su se svojedobno Cibona, Cedevita i Zadar uključivali tek kasnije, nakon završetka regularnog dijela sezone ABA lige...