LEGENDA

Real ga je odbacio, a on je postao rekorder Lige prvaka

20.10.2016 u 16:06

Bionic
Reading

Iker Casillas doslovno je potjeran iz madridskog Reala, a sada je na golu Porta postao nogometaš s najviše pobjeda u Ligi prvaka u povijesti

Cijelu je karijeru Iker Casillas (35) proveo u dresu Real Madrida, sve do ljeta 2015. kad su ga se 'kraljevi' preko noći odlučili odreći. Svog su kapetana i najstandardnijeg člana momčadi odbacili kao staru krpu. Bili su to nedvojbeno najteži dani u karijeri jednog od najboljih golmana svih vremena.

Srećom, njegov su talent prepoznali u Portu pa se Casillas preselio u Portugal i nastavio nizati uspjehe. U Real je stigao kao desetogodišnjak, prošao je cijelu nogometnu školu, sve omladinske selekcije te je od 1997. godine bio standardni član prve postave. Odigrao je 510 utakmica za 'kraljeve' u svim natjecanjima i još 167 za španjolsku reprezentaciju. Pet je puta bio prvak Španjolske, triput je osvajao Ligu prvaka, s 'furijom' je jednom osvojio Svjetsko prvenstvo, te dvaput Europsko prvenstvo, pet je puta proglašavan najboljim svjetskim golmanom.

U srijedu je Iker Casillas skinuo možda i svoj najveći rekord. S Portom je u Ligi prvaka slavio na gostovanju kod Club Bruggea i postao nogometaš s najviše pobjeda u Ligi prvaka u povijesti. Čak se 92 puta radovao sa svojim momčadima u najelitnijem nogometnom natjecanju. Prestigao je tako Xavija koji je ostao na 91 pobjedi u Ligi prvaka. Iza njih su velikani poput Raula, Ryana Giggsa, AndresaInieste. No najveća mu je prijetnja bivši suigrač - Cristiano Ronaldo. Portugalac trenutno ima 81 pobjedu u Ligi prvaka i za očekivati je da će ga u sljedećih nekoliko sezona prestići.