A SADA ODMOR

Razoran kao nekada: Ivanišević opet osvaja trofeje

19.08.2013 u 10:54

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević osvojio je svoj treći naslov na belgijskom izdanju Champions toura Optima open

Goran je u belgijskom Knokkeu osvojio treći naslov u četvrtom izdanju (prije dvije godine slavio je Carlos Moya) i potvrdio da je u odličnoj formi što dokazuje i snimka finala u video prilogu.

Goran je finale izborio pobjedama protiv Richarda Krajiceka i Thomasa Enqvista, a u finalu je svladao Francuza Guya Forgeta protiv kojega je osvojio svoj prvi naslov iz današnje masters serije, 1992. u Stockholmu. Konačni rezultat bio je 6:3, 3:6, 10:4, a splitski pobjednik na kraju je rekao.

Ivanišević je neslužbeni kralj turnira u Knokkeu


'Iznenadio sam i sam sebe koliko sam dobro igrao. Dizao sam se kroz ova tri meča i servis mi je u finalu bio na visokoj razini. Srećom, jer protiv Guya je uvijek bilo teško igrati,' kaže Ivanišević.

Guy Forget, nekada četvrti igrač svijeta, je objasnio zašto je danas protiv Ivaniševićša još teže nago nekada.

'Uvijek je bio jedan od najenugodnijih protivnika, ali sada je još gore. Servis mu je na vrlo sličnoj razini kao u zlatno vrijeme, a naše reakcije kod reterna su barem pola sekunde sporije. Bila je borba i zadovoljan sam što sam uopće osvojio set,' iskren je Francuz.

Champions tour seli u Kolumbiju, no Ivanišević će se nakratko oprostiti od prijatelja. Najavio je kako ide kući uživati u ostatku ljeta, a natjecanjima će se vratiti u Londonu početkom prosinca.