OPROŠTAJ OD EURA

Razočarenje u hrvatskoj reprezentaciji, oglasili se izbornik i igrači: Moramo se svi dobro pogledati u ogledalo

29.01.2022 u 18:09

Bionic
Reading

Izbornik Marinko Mavrović i kapetan Franco Jelovčić prokomentirali su poraz od Slovačke i završetak nastupa na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj

Hrvatska futsal reprezentacija ostala je bez plasmana u četvrtfinala EURA nakon što su u odlučnoj utakmici u Groningenu poraženi od Slovačke s 3:5 Golove su za Hrvatsku dali Kristijan Postružin (15), Matej Horvat (36) i Franco Jelovčić (38), a za Slovake Martin Smerička (8, 35), Petr Kozar (20) i Tomaš Drahovsky (21, 28pen).

'Treba čestitati Slovačkoj na zasluženoj pobjedi. Seciramo li cijelu utakmicu, nismo bili na potrebnoj razini, griješili smo i rezultat je realan. Pokušavali smo zadržati koncentraciju, no Slovačka nas je kontrirala na kraju prvog dijela, a na početku drugog primimo pogodak s centra. Nakon toga je stvarno bilo teško, zaostatak je naposljetku bio prevelik da ga uhvatimo s igračem-vratarem. Cilj nam je bio plasman u drugi krug i sada treba napraviti dobru analizu i vidjeti koji su razlozi', rekao je izbornik Mavrović.

  • +9
Hrvatska - Slovačka, futsal, Europsko prvenstvo, 29.1.2022. Izvor: Profimedia / Autor: ANP / ddp USA / Profimedia

'Smatram da smo u prvom poluvremenu bili dobri, imali više od igre i više šansi, čak i dominirali. Pogoci na kraju prvog i početku drugog dijela imali su velik psihološki utjecaj na momčad, nismo se uspjeli vratiti. Moramo se svi dobro pogledati u ogledalo, kao grupa nismo bili pravi. Mislim da možemo biti bolji', izjavio je Jelovčić.