ode još jedan 'bili tić'

Najveći posao Hajduka u zimskom prijelaznom roku je prodaja šesnaestogodišnjeg veznjaka u Romu; evo koliko su 'bili' zaradili ovim transferom

29.01.2022 u 15:30

Bionic
Reading

Mate Ivković (16) sad je već bivši kapetan kadeta Hajduka. Naime, 'bili' su svoju nadu prodali talijanskoj Romi i to je najunosniji posao momčadi s Poljuda u ovom prijelaznom roku...

Mate Ivković (16) je u pratnji svojih roditelja finalizirao transfer u Romu. Sad već bivši kapetan kadetske momčadi Hajduka najbolji je posao 'bilih' ove zime.

Naime, Hajduk je ovim transferom zaradio oko 670.000 eura, naknada za razvoj koju je propisala FIFA iznosi oko 170.000 eura, a Roma na to plaća još 500.000 eura na ime odštete.

U Hajduku su zadovoljni jer su roditelji malog Mate bili korektni, nisu čekali lipanj da mu istekne stipendijski ugovor, nego su Hajduku priskrbili 'masnu' odštetu i sjajnu zaradu.

Ivković je 2006. godište, igra na poziciji zadnjeg veznog, a talijanski mediji bliski Romi tvrde da se radi o jednom od najboljih igrača svoje generacije. Nekoliko europskih velikana zainteresiralo se za mladog hrvatskog reprezentativca, ali Roma je bila najkonkretnija te će se Mate nastaviti razvijati u redovima 'vučice'.

Za hrvatsku U-17 reprezentaciju Mate Ivković je upisao dva nastupa, protiv Bugarske i Lihtenštajna u listopadu prošle godine, a baš su ga tada skauti Rome 'snimili' i odlučili kupiti.

U cijeloj je priči najžalosnija činjenica to da je prodaja šesnaestogodišnjeg veznjaka najbolji posao Hajduka u ovom zimskom prijelaznom roku...