BIZARna priča

Mnogi zamrzili Sergija Ramosa, a Nigerijcima greškom postao jako drag!

29.05.2018 u 22:22

Bionic
Reading

Sergio Ramos na meti je brojnih kritičara nakon prljavog prekršaja pri kojem se ozlijedio Mohamed Salah, ali mnogi Nigerijci ga brane jer su uvjereni da je titulu proslavio omotan u njihovu zastavu...

Španjolski 32-godišnji stoper bio je jedan od glavnih aktera finala Lige prvaka protiv Liverpoola, a u Egiptu mu neće samo tako oprostiti start na Salahu pri kojem je najboljem nogometašu Redsa iskočilo rame.

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL

Predviđa se da bi Salahov oporavak mogao trajati tri do četiri tjedna pa mu nastup na SP-u u Rusiji visi, a jedan je odvjetnik čak podigao zbog toga tužbu protiv Ramosa tražeći milijardu dolara odštete, dok se javio i Europski džudo savez tvrdnjom da je sporni zahvat zabranjen čak i u njihovom sportu. U međuvremenu je gotovo pola milijuna ljudi potpisalo peticiju da se braniča naknadno kazni, no Uefa je otklonila tu mogućnost.

Zanimljivo, na društvenim mrežama i u komentarima članaka na najčitanijim sportskim svjetskim portalima mnogi Nigerijci brane Ramosa i njegov potez, a ovih je dana postalo jasno i zašto.

Naime, u Nigeriji su ljubitelji nogometa zaključili da Sergio proslavlja titule umotan u nigerijsku zastavu i zbog toga im je postao jako drag.

No, razočarat će ih kad shvate da se radi o zastavi Andaluzije, španjolske pokrajine iz koje je rodom Ramos. Dosta je slična nigerijskoj, ali pruge su vodoravne i postoji grb...