IGRA U ŽIVOTNOJ FORMI

Razočarani Schifo rekao sve što misli o Kovaču

16.09.2014 u 10:49

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Gordon Schildenfeld, koji odlično igra u Panathinaikosu, osjetio se povrijeđenim nakon što ga je izbornik Niko Kovač zaobišao za posljednju akciju

Na posljednjem reprezentativnom okupljanju, a bilo je to za utakmice protiv Cipra i Malte, nije bilo nekoliko 'standardnih' igrača. Neki su se dobrovoljno oprostili, poput Vukojevića, Eduarda i Pletikose; neki pak nisu bili pozvani zbog kartona (Rebić) i ozljeda (Perišić), dok nekima nije ni objašnjeno zašto nisu na Kovačevom popisu - a to su Badelj, Sammir, Kranjčar i Schildenfeld. Naravno, mnogi su preko te Kovače eodluke prošli - šutke.

No, ima i onih malo glasnijih, poput Gordona Schildenfelda, koji je za Sportske novosti, 'otvorio dušu'. Bio je Schildenfeld prilično razočaran.

'Naravno da izbornik odlučuje koji mu igrač treba. Nema ljutnje, niti se bilo tko ima pravo miješati u posao izbornika. Ali ostao sam iznenađen što nisam dobio poziv iz dva razloga. Nakon SP-a smo se rastali prijateljski, rekao mi je izbornik da sam pravi profesionalac. Drugi razlog je činjenica da stalno igram u Panathinaikosu, mogu kazati da trenutačno igram svoj najbolji nogomet u životu!'.

Priznao je branič Schildenfelda da je zbog te odluke iznenađen, ali da se na izbornika ne ljuti. I da ne bi želio da mu ovaj istup naruši status, jer tvrdi da će na terenu uvijek davati cijelog sebe.

'Ja sam uvijek na raspolaganju reprezentaciji. Ako me izbornik treba, zvat će me. Ako me ne treba, neće me zvati. Nema razloga da se opraštam od reprezentacije, dobro igram, sve ostalo je na izborniku'.

Cijeli članak pročitajte OVDJE