NAKON ŠOKANTNE 'CIPELE'

Razočarani Kruno Jurčić otkrio što su mu pisali igrači i navijači

02.03.2016 u 14:44

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac te trener Dinama (tri puta), Slaven Belupa te Istre, ali i član stručnog stožera u vrijeme dok je reprezentaciju vodio Igor Štimac, Kruno Jurčić od utorka je opet na tržištu. Naime, u Mariboru su procijenili da Jurčić više nije dobar za vođenje 'viola'

Kruno Jurčić od kolovoza prošle godine bio je trener Maribora, momčadi koja je u tim trenucima bila u velikoj rezultatskoj krizi, u donjem dijelu tablice, sa samo tri pobjede u osam utakmica.

Od preuzimanja 'viola' Jurčić je ubilježio devet pobjeda, četiri remija i tek dva poraza. I doveo je momčad na drugo mjesto.

No u prvom kolu proljetnog dijela sezone doživio je domaći poraz, 1:0 protiv Celja, s time da su protivnici zabili gol u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Osim toga, uveo je Maribor u polufinale slovenskog kupa te sudjelovao - kao trener - u transferu Petra Stojanovića u zagrebački Dinamo, najunosnijem u klupskoj povijesti te vrijednom dva milijuna eura.

No narušena klima u momčadi, za koju je prvi čovjek kluba Zlatko Zahovič okrivio upravo Jurčića, i poraz od Celja presudili su hrvatskom stručnjaku, koji je i dan nakon otkaza u šoku.

'Kako ne bih bio, kad sam siguran u sve što sam radio. A najbolja potvrda svega toga jest nevjerojatan broj poruka koje sam dobio i od igrača, ali i od navijača. Znate, kada ste trener, onda vam takva podrška puno znači, a kada vam igrači, koji su radili s brojnim trenerima, čestitaju i kažu da su uživali u radu - onda mogu biti ponosan na sve. Dalje, u dublje razloge - ne želim ulaziti jer nisam konfliktan tip. No imao bih svašta reći. Osim toga, još uvijek nismo pravno raskinuli ugovor i baš sam na putu za Maribor kako bih dogovorio te detalje', rekao je u razgovoru za tportal.hr Kruno Jurčić, a ugovor s Mariborom imao je do kraja sljedeće sezone, odnosno još godinu i tri mjeseca.

Što i kako dalje?

'Ne znam, prvo moram riješiti te formalnosti, a onda bih želio što prije pronaći novi klub', završio je Kruno Jurčić