odustao je

Razočarani Aco Petrović odlazi iz hrvatske košarke: Karte su već promiješane...

04.05.2023 u 15:17

Bionic
Reading

Prije samo tjedan dana Aleksandar Petrović (64) podnio je ostavku na mjesto sportskog direktora HKS-a i mnogi su se tada ponadali da će se kandidirati za predsjednika. No, do toga, barem za sada, neće doći

Aco Petrović (64) se u hrvatsku košarku vratio krajem rujna prošle godine kad je preuzeo funkciju sportskog direktora reprezentacije. Potom je kao privremeni izbornik i sam vodio reprezentaciju te paralelno tražio novog izbornika.

I baš je tu 'puklo' jer Aco je predložio dva kandidata, Josip Sesar i Dario Gjergja bili su njegov izbor iako je malo više favorizirao Gjergju. No, Upravni odbor HKS-a izabrao je Sesara, a Aco je odmah aktivirao godišnji odmor da bi prošlog tjedna podnio ostavku na mjesto sportskog direktora HKS-a.

'S obzirom na to da više nemam povjerenja u čelne ljude HKS-a odlučio sam dati ostavku na mjesto sportskog direktora!', poručio je Aco tada. Mnogi su se košarkaški zaljubljenici tada ponadali da je to prvi korak koji Petrović čini prema kandidaturi za novog predsjednika HKS-a.

No, Aco Petrović je sada sva ta nagađanja demantirao te objavio da, barem za sada, odlazi iz hrvatske košarke.

'S obzirom na to da je izborni Sabor HKS-a za desetak dana, a karte su već promiješane i uglavnom podijeljene, odlučio sam da neću sudjelovati na tom festivalu demokracije. Zahvaljujem svima koji su proteklih dana od mene tražili da se kandidiram', napisao je Aco na Twitteru.

To znači da će jedini kandidat za čelnog čovjeka hrvatske košarke biti dosadašnji predsjednik HKS-a Nikola Rukavina koji je naslijedio Stojka Vrankovića.