NEMA ZAJEDNIŠTVA

Novi šok u hrvatskoj košarci; Aco Petrović je prelomio i podnio je ostavku!

28.04.2023 u 10:30

Bionic
Reading

Nema mira u Hrvatskom košarkaškom savezu, a novi potres uzrokovao je Aleksandar Petrović svojim naglim odlaskom s mjesta sportskog direktora HKS-a

Hrvatska košarka je na niskim granama, daleko smo od slavnih dana kada su klubovi harali Europom, a reprezentacija redovito osvajala odličja na najvećim natjecanjima. To je daleka prošlost…

Cijeloj atmosferi oko našeg sporta na koji smo neka bili ponosni, ne pridonose ni stalne promjene u vrhu HKS-a, a sada je otišao i Aleksandar Petrović. Poznato je kako je Petrović bio na poziciji sportskog direktora HKS-a, a bio je i privremeni izbornik reprezentacije u pretkvalifikacijama za Eurobasket nakon što je otišao Damir Mulaomerović. No, kad je na red došao odabir izbornika, čelni ljudi HKS-a nisu poslušali njegovu sugestiju nakon niza razgovora jer njegov prvi izbor bio je Zadranin Dario Gjergja.

Na koncu je Upravni odbor HKS-a odabrao za izbornika Josipa Sesara, a Petrović nije bio na njegovu predstavljanju jer je otišao na godišnji odmor. Već tada je bilo jasno da puno toga ne štima... Kad se vratio s odmora prelomio je i objavio kako odlazi iz HKS-a! A objasnio je kratko i zašto.

'S obzirom da više nemam povjerenja u čelne ljude HKS-a odlučio sam dati ostavku na mjesto sportskog direktora!', poručio je Aco.