krvnik 'modrih'

Razmišljao je o mirovini, a sad je 'pokopao' Dinamo: Nisam mogao ni zamisliti...

01.09.2023 u 09:59

Bionic
Reading

Sparta Prag je pobijedila Dinamo u uzvratnoj utakmici doigravanja Europske lige 4:1, a jedan od junaka domaće momčadi je stoper Filip Panak (27) koji je prvo već u 2. minuti asistirao Haraslinu za 1:0, a potom je i sam zabio u 67. minuti za 3:0

Gotovo tri godine stoper Sparte Prag Filip Panak (27) nije odigrao niti jednu jedinu utakmicu. Teška ozljeda koljena u listopadu 2018. godine zamalo mu je presudila i prekinula mu karijeru.

Stanje njegovog koljena je bilo toliko loše da je nesretni Panak najozbiljnije razmišljao o odlasku u igračku mirovinu jer liječničke prognoze nisu bile nimalo optimistične... No, Panak je nakon tri godine oporavka ipak ponovno zaigrao te je od srpnja 2021. standardni stoper Sparte, a i na širem je popisu reprezentacije.

I onda je posljednjeg dana kolovoza, godine 2023., u Prag stigao Dinamo. A Filip Panak je vjerojatno odigrao utakmicu života.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Već u 2. minuti je asistirao Haraslinu za vodstvo Sparte 1:0, a potom je i sam zabio u 67. minuti za 3:0. Uz to je sjajno čuvao Brunu Petkovića... Nije loše za igrača koji je ne tako davno razmišljao o odlasku u mirovinu...

'Molim vas, samo sam zabio gol. Istina, bio je jako važan, ali u usporedbi s drugim ogledima, ne osjećam se puno drugačije. Izgubio sam nekoliko duela, no većinu sam dobio. Imam više slobode, mogu igrati prema naprijed, uživam u nogometu. Kako bilo, ne želim sam sebe ocjenjivati', kazao je Panak nakon velike pobjede 4:1 protiv Dinama.

Panak je asistirao za prvi gol kojeg je već u 2. minuti utakmice zabio Lukaš Haraslin...

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +44
Sparta Prag - Dinamo, 31.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Lukaš se napokon oslobodio. Bio je to lijep gol, vježbali smo ga na treninzima, znao sam da će biti na tom mjestu. Nisam baš mogao zamisliti takav scenarij, ali svi smo žarko vjerovali i jako željeli brzi gol. Od početka je to bila dobra utakmica s naše strane, stvarali smo puno više prilika nego na gostovanju, bili mnogo opasniji', analizirao je Panak kojem nije bilo svejedno kad je Martin Baturina u 71. minuti zabio za 3:1:

'Nije mi bilo svejedno... Baturina daje gol, a meni prvo prolazi kroz glavu: 'Još 30 minuta na nogama? Ovo će biti teško'. Dinamo je igrao jako okomito, brzo, tehnički kvalitetno. Srećom, Victor Olatunji je zabio i sve je bilo riješeno. Primili smo taj jedan gol, ali ne sjećam se da je Dinamo osim toga imao neku izraženiju priliku. Htjeli smo Ligu prvaka, sada smo ipak u drugom razredu. Opet će biti lijepih utakmica', zaključio je junak Sparte Filip Panak.