DINAMO - HEARTS

'Rat' u Maksimiru za spas sezone

20.08.2009 u 09:01

Bionic
Reading

U Maksimiru (21 sat) Dinamo i Hearts igraju prvu utakmicu četvrtog pretkola Europske lige. Sudi Rus Nikolaj Ivanov, a obje momčadi isijavale su optimizam prije početka dvoboja

Dinamo svake godine igra sudbonosne utakmice, a u četvrtak je još jedna takva. Hrvatski prvak protiv Heartsa bori se za spas sezone. Eventualni posrtaj u borbi sa škotskim predstavnikom narušio bi sjajne ozračje u maksimirskoj svlačionici. 'Modra' družina nakrcana je mnoštvom stranaca koji Dinamu nisu potrebni za HNL i njihovo dovođenje jedino je isplativo ako se uđe u Europsku ligu.

Pritisak je na Jurčićevim izabranicima koji su za razliku od današnjeg suparnika u prvenstvu pokazali sjajnu formu i fenomenalnu efikasnost. No Europa je nešto drugo.

'Zabiti protivniku, a da se ne primi gol', želja je obojice trenera Jurčića i Laszla koji u 'utakmice godine' ulaze oslabljeni.

Dinamo je bez Lovrena, Kovača i Ibaneza i Tomića dok je Hearts bez Kingstona, Drivera i Elliota.

'Modri' moraju biti svjesni da ih očekuje 'rat'. Škoti su najgrublja momčad njihove lige i nemilosrdno tuku i 'modri' dečki moraju biti spremni da primaju i daju batine. 'Baletanski pristup' u ovoj utakmici mogao bi biti koban.

'Idemo na pobjedu, po što bolji rezultat kako bi uzvrat u Edinburghu bio lakši', govorili su proteklih dana u 'modrom' taboru, a na njima je da pokažu da nisu jaki samo na riječima nego i na travnjaku na kojem su u prošlom europskom ogledu zakazali.

Sastavi:

Dinamo: Butina – Etto, Bišćan, Barbarić, Carlos – Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales – Mandžukić, Papadopoulos

Hearts: Kello – Jonsson, Bouzid, Zaliukas, Wallace – Santana, M. Stewart, Palazuelos, Obua – Nade, Witteveen.