NBA liga

Raspad sistema u Detroitu; za najveću zvijezdu sezona je gotova, a Bojana Bogdanovića što prije žele LA Lakersi i LeBron James!

13.12.2022 u 08:35

Bionic
Reading

Prvi izbor prošlogodišnjeg NBA drafta, košarkaš Detroit Pistonsa Cade Cunningham popustit će ostatak ove sezone zbog operacije lijeve potkoljenice. A uz to se za koji dan očekuje i zamjena u koju će biti vjerojatno uključen najbolji Hrvat u NBA-u Bojan Bogdanović

Najveća zvijezda Detroit Pistonsa Cunningham zadobila je stres frakturu lijeve potkoljenice te je izvan stroja od 9. studenoga. Nakon što više od mjesec dana odmora nije dalo željeni rezultat, odlučeno je da se podvrgne operaciji kako bi potpuno spreman dočekao novu sezonu.

Prije ozljede Cunningham je ove sezone u 12 utakmica postizao 19.9 poena, 6.2 skokova i 6.0 asistencija.

U izostanku Cunninghama prvi strijelac Pistonsa postao je hrvatski igrač Bojan Bogdanović, koji je trenutačno na prosjeku od 21.0 koša po utakmici.

Pistonsi su s omjerom pobjeda i poraza 7-22 trenutačno najlošija momčad čitave lige.

No, kada je Bojan Bogdanović u pitanju sve je bliže dan kada će ga čelnici kluba zamjeniti za buduće izbore na NBA draftu i nekog mlađeg igrača. Naime, već neko vrijeme Bojan Bogdanović povezujese s LA Lakersima i čini se da bi se uskoro zaista mogao pridružiti LeBronu Jamesu. Pogotovo nakon nedavne utakmice kada im je ubacio 38 koševa uz šest trica. Upravo taqkvog igrača trebaju ako žele biti konkurentni, a nije tajna kako su ga imali namjeru dovesti i prošle godine.

Kako se doznaje pregovri već traju i dogovaraju se zadnje sitnice, a to znači da Detroitu slijedi možda i najlošiji omjer pobjeda i poraza u povijesti. Totalni raspad sistema, ali s pogledom na izgradnju nove mlade momčadi i to naravno oko Cade Cunningham

Clippersi nadigrali Boston uz skromni učinak Zubca

Što se NBA utakmica tiče spomenimo kako su LA Clippersi Ivice Zubca sa 113:93 nadigrali sinoć kod kuće Boston Celticse, a hrvatski je košarkaš u pobjedi svoje momčadi imao skroman učinak.

Odigrao je 17:06 minuta i u tom je vremenu zabio četiri koša (šut iz igre 1/1) uz tri skoka, jednu asistenciju i jednu blokadu.

Paul George je bio najbolji strijelac Clippersa sa 26 koševa, dok je Kawhi Leonard dodao 25 koševa uz devet skokova.

Clippersi su stekli prednost u drugoj četvrtini i nisu je ispuštali do kraja, a veći dio drugog poluvremena su vodili s dvoznamenkastom razlikom.

Celticse je predvodio Jaylen Brown sa 21 košem, a Jayson Tatum je ubacio 20 koševa uz 11 skokova.

San Antonio Spursi su sa 112-111 kod kuće svladali Cleveland Cavaliers i to zahvaljujući Keldonu Johnsonu koji je blokirao potencijalni pogodak za pobjedu gostujuće momčadi.

Spursi su vodili sa 16 poena na pauzi i 92-78 nakon tri četvrtine, ali Cleveland se vratio na 110-106 nakon dva slobodna bacanja Jarretta Allena 3:04 minute do kraja. Na koš Devina Vassella odgovorio je Darius Garland s par slobodnih bacanja 1:38 minute do kraja.

Polaganje Donovana Mitchella 53 sekunde do kraja dovelo je Cleveland na dva razlike, a slobodno bacanje Evana Mobleyja 37,9 sekundi do kraja dovelo je do 112-111. Nakon što je Tre Jones promašio polaganje 12,6 sekundi do kraja, Cavaliersi su imali priliku za pobjedu, ali je Mitchellovo polaganje 6,7 sekundi prije kraja blokirao Johnson.Garland je zatim promašio tricu na 0,6 sekundi do kraja.

Mitchell je s 28 koševa predvodio sve strijelce, dok je Caris LeVert dodao 23. Najbolji u redovima Spursa bio je Josh Richardson sa 24 poena.

Brooklyn Nets su na gostovanju sa 112-100 pobijedili Washington Wizardse, a Kevin Durant je zabio 30 koševa.

Netsima je ovo osma pobjeda u devet utakmica, a Kyrie Irving je dodao 24 poena, uključujući devet u seriji u drugoj četvrtini u kojoj su Netsi stekli nedostižnu prednost.

Will Barton je ubacio 22 poena s klupe za Wizardse kojima je ovo sedmi poraz zaredom. Kyle Kuzma je ubacio 20 koševa kao i Kristaps Porzingis.

Memphis Grizzlies su stigli do šeste uzastopne pobjede svladavši kod kuće sa 128-103 Atlanta Hawkse. Tyus Jones je ubacio 22 koša uz 11 asistencija, a Dillon Brooks je dodao 18 poena.

Hawkse, koji su igrali bez četvorice startera - Trae Younga (leđa), Clinta Capele (lijevo Achilles), Johna Collinsa (lijevi gležanj) i Dejountea Murraya (lijevi gležanj), predvodio je De'Andre Hunter sa 19 poena.

Dallas Mavericks su na krilima Luke Dončića sa 121-114 nadigrali Oklahoma City Thunder. Slovenski je košarkaš bio na korak do triple-double, utakmicu je završio sa 38 koševa, 11 skokova i osam asistencija, Spencer Dinwiddie također je bio blizu triple-double učinka, zabio je 20 poena uz 10 asistencija i sedam skokova. Oklahomi nisu pomogla ni 42 koša Shai Gilgeous-Alexandera.

I u zadnjoj utakmici odigranoj sinoć Miami Heat je u Indianapolisu sa 87-82 pobijedio Indiana Pacerse, a do pobjede ih je predvodio Jimmy Butler sa 20 koševa.