PRIPREMNE UTAKMICE

Rapsodija Argentine, zvižduci za Portugal

25.05.2010 u 10:04

Bionic
Reading

U pripremnim nogometnim susretima Engleska je Wembleyu pobijedila Meksiko s 3:1, Argentina je u Buenos Airesu svladala Kanadu s 5:0, dok su Južna Afrika i Bugarska igrale 1:1, a Portugal s Zelenortskim otocima samo 0:0

Englezi su odigrali zadnji dvoboj na svom tlu pred početak priprema za SP i na Wembleyu svladali Meksikance s 3:1 pogocima Ledleya Kinga (17), Petera Croucha (35) i Glena Johnsona (47), dok je jedini pogodak za goste dao Guille Franco (44).

'Igrali smo jako dobro u prvom dijelu i vrlo sam zadovoljan utakmicom u kojoj smo postigli tri pogotka. Drugo poluvrijeme je bilo puno lošije zbog brojnih izmjena', kazao je engleski izbornik Fabio Cappelo.

Sastav Diega Maradone 'potopio' je Kanadu u Buenos Airesu s glatkih 5:0, iako za domaćine nije igrao Lionel Messi, koji je na

treningu istegnuo mišić. Maxi Rodriguez je postigao prva dva gola, a potom su Angel Di Maria, Carlos Tevez i Sergio Aguero završili posao protiv nejakih Kanađana.

'Nisam želio ništa riskirati s Leom, a htio sam svijetu pokazati da i bez njega imamo kvalitetnu i talentiranu momčad', kazao je Maradona, koji za ovu utakmicu nije pozvao ni junaka Lige prvaka Diega Milita.

Južna Afrika odigrala je u Pretoriji 1:1 s Bugarskom u utakmici koja je domaćinu SP-a bila veliko ohrabrenje jer su pokazali da se mogu nositi i sa solidnim europskim reprezentacijama. Južnoafrikanci su poveli u 20. minuti zgoditkom Siyabonga Sangwenija, a za Bugare je 11 minuta kasnije izjednačio Valerij Božinov.

Portugal je posve razočarao odigravši u Covilhi samo 0:0 s Zelenortskim otocima, a još jednom se pokazalo da je najveći problem Portugalaca postizanje golova. Iako je veliki dio utakmice igrao s tri napadača - Cristianom Ronaldom, Liedsonom i Nanijem, koji je rođen na Zelenortskim otocima - portugalski izbornik Carlos Queiroz nije uspijevao slomiti gustu obranu Afrikanaca. Gledatelji u Covilhi su svoju reprezentaciju ispratili koncertom zvižduka.

Argentinci su razbili Kanadu