NHL DOIGRAVANJE

Rangersi na krilima nove zvijezde svladali Washington

29.04.2012 u 11:08

Bionic
Reading

Odigrane su dvije utakmice doigravanja u NHL-u. NY Rangersi na krilima 'rookiea' Chrisa Kreidera svladali su Washington, dok su LA Kingsi iznenadili u gostima St. Louis

Hokejaši Los Angeles Kingsa u doigravanje NHL lige su ušli kao posljednja, osma momčad u Zapadnoj konferenciji, ali nakon što su u prvom krugu izbacili prve nositelje Vancouver Canuckse, u prvoj su utakmici drugog kruga kao gosti svladali i druge nositelje Saint Louis Blues sa 3:1, te poveli sa 1:0 u pobjedama.

Domaći su poveli golom Davida Backesa (9:16), ali su tu prednost olako izgubili nakon pogreške svog braniča Barreta Jackmana koju je iskoristio 'rookie' Slava Vojnov (16:58) za 1-1. Pobjednički pogodak za Kingse postigao je Matt Greene (38:57) minutu i tri sekunde prije kraja druge trećine i to u trenucima kada je njegova momčad imala igrača manje na ledu. Konačnih 3-1 postavio je Dustin Penner (59:45) pogotkom u praznu mrežu 15 sekundi prije kraja dvoboja.

Kingsi su tako pobijedili u sve četiri dosadašnje gostujuće utakmice u ovogodišnjem doigravanju.

Prvi nositelji Istoka New York Rangersi poveli su sa 1:0 protiv Washington Capitalsa, a za 3:1 pobjedu u Madison Square Gardenu najzaslužniji je novak Chris Kreider, koji ubrzano postaje nova zvijezda na sportskom nebu New Yorka. Kreider je ranije ovoga mjeseca još bio sveučilištarac, te je sa svojim Boston Collegeom osvojio NCAA naslov, a za Rangerse je debitirao tek u prvom krugu doigravanja protiv Ottawa Senatorsa.

U svojoj šestoj NHL utakmici u karijeri Kreider je u trećoj trećini postigao pobjednički pogodak, te asistirao za još jedan gol svoje momčadi. Kreider (47:00) je doveo Rangerse u vodstvo od 2:1 točno 13 minuta prije kraja dvoboja, a samo 90 sekundi kasnije je bio dodavač za pogodak Brada Richardsa (48:30) za konačnih 3:1. Prethodno je u drugoj trećini strijelac za Rangerse bio Artem Anisimov (32:38), a za Capitalse Jason Chimera (39:56).

Inače, susret u Madison Square Gardenu obilježio je vrlo mali broj udaraca na vrata, Rangersi su ih uputili samo 14, a Capitalsi 18.