nhl liga

Povijesni preokret NY Islandersa; ovo nitko u NHL ligi nije napravio čak 79 godina

22.04.2023 u 11:18

Bionic
Reading

Hokejaši New York Islandersa svladali su na domaćem ledu Carolinu 5:1 čime su smanjili zaostatak na 2-1 u seriji prvog kruga doigravanja NHL lige

Islandersi su na nevjerojatan način odradili završnicu susreta te su od 57. do 59. minute postigli četiri gola čime su 1:1 pretvorili u konačnih 5:1.

Strijelci u te dvije minute i junaci domaće pobjede bili su Palmieri, Martin, Mayfield i Lee. Inače, čak 79 godina niti jedna momčad u NHL doigravanju nije u tako kratkom razmaku postigla četiri gola. Posljednji je tako nešto napravio Montreal 1944. godine u ogledu protiv Toronta.

Boston, uvjerljivo najbolja momčad osnovnog dijela NHL sezone, vratila je prednost domaćeg leda nakon treće utakmice. Iznenađujuće su Bruinsi iz Bostona izgubili drugu domaću utakmicu od Floride, ali su pozitivno reagirali odmah u trećoj. U gostima su slavili 4:2 i time poveli 2-1 u seriji.

Nikakve drame u tom trećem susretu nije bilo jer je Boston vodio 4:0 do pet minuta prije kraja kada je suparniku dozvolio dva gola za uljepšavanje rezultata. Za Boston je u prvoj trećini strijelac bio Hall, u drugoj Coyle, a u trećoj Pastrnak i Foligno, dok su za Floridu u samom finišu pogađali Staal i Reinhart.

Kao i Islandersi tako su uvjerljivu pobjedu u noći s petka na subotu ostvarili hokejaši Minnesote koji su pred svojim navijačima pobijedili Dallas 5:1 i time poveli 2-1 u seriji. Za Minnesotu je dva gola postigao Zuccarello, a po jedan Johansson, Foligno i Hartman.

Najveća neizvjesnost bila je u susretu Los Angeles Kingsa i Edmontona u kojem je Los Angeles nakon produžetka slavio 3:2 i time poveo 2-1. Gol odluke postigao je Trevor Moore u četvrtoj minuti dodanog vremena.

Tijekom 60 minuta igre strijelci su za Kingse bili Iafallo i Kempe, a za goste je oba puta pogađao Connor McDavid.