IVAN PRED NOVINARIMA

Rakitićeva poruka Enriqueu; komentirao i kiks Reala

12.03.2015 u 16:06

Bionic
Reading

Ivan Rakitić, vezni igrač Barcelone i hrvatske nogometne reprezentacije u četvrtak je izašao pred novinare u Barceloni, uoči subotnjeg gostovanja njegove momčadi kod Eibara u 27. kolu španjolskog prvenstva, gdje će trenutno vodeća momčad Primere tražiti nova tri boda i ostanak na vrhu.

'Pripremamo se najbolje što možemo, ovaj tjedan nismo ništa mijenjali i igrat ćemo kao i uvijek. Tri boda protiv Eibara vrijede kao i tri boda protiv Real Madrida. Pobijediti u derbiju ništa ne znači ako se bodovi izgube u ovakvim utakmicama', naglasio je Rakitić prisjećajući se poraza Reala u Bilbauu iz prethodnog kola, što je Barceloni omogućilo uspon na prvo mjesto prvenstve ljestvice.

Rakitić nije slučajno spomenuo El Clasico. Nakon gostovanja kod Eibara, Barcelona će na Nou Campu 22. ožujka ugostiti madridski Real koji je u nedjelju domaćin Levanteu. Iako je neke utakmice ove sezone počinjao s klupe, hrvatski veznjak ustalio se u početnoj postavi Luisa Enriquea pa je razumljivo da očekuje biti u prvih 11 i protiv Reala.

'Uvijek se vidim u momčadi i ne volim biti na klupi. Želim igrati svaku utakmicu, a premda pozicija na sredini terena zahtijeva različite stvari, poznajem ju jako dobro te mogu igrati ondje gdje sam potreban ekipi', istaknuo je Rakitić

Do El Clasica Barcelonu čeka i uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Real je unatoč domaćem porazu od Schalkea prošao u četvrtfinale, ali novo posrtanje Ancelottijeve momčadi stvorilo je dodatnu napetost u Madridu.

'Kada su rezultati loši otvaraju se brojna pitanja. O Realu imam mišljenje kao i ranije, to nije ni bolja ni lošija ekipa nego je bila prije, samo im se promijenila dinamika zbog duge sezone. Realovi igrači će dati svoj maksimum da se vrate ondje gdje su bili', zaključio je Rakitić