KUP UEFA

Rakitićev Schalke i Dinamo čekaju rasplet

18.12.2008 u 10:09

Bionic
Reading

U četvrtak se igraju posljednje utakmice Kupa Uefa u skupinama A, B, C i D. Ni u jednoj još nisu poznati svi sudionici šesnaestine finala

Kasno večeras završava natjecanje Kupa Uefa po skupinama.

Skupina A

Manchester City i Twente su sigurni i putuju u goste Racingu odnosno PSG-u, kojima treba pobjeda za prolaz, jer ako obje utakmice završe neodlučeno, tada dalje ide Rakitićev Schalke, koji je slobodan. Između bodovno poravnatih Racinga i PSG-a prednost imaju Španjolci zbog bolje gol razlike, zato Parižani moraju svladati Twente s dva pogotka razlike više nego Racing Manchester.

Manchester C. 7. Twente 6, Schalke 4, Racing 2, PSG 2

Skupina B

Galatasaray i Metalist su prošli. Olympiacos u Pireju ne smije izgubiti protiv Šimunićeve Herthe, a u slučaju poraza Grka Nijemci idu u drugi krug. Benfica, ako želi proći, mora svladati Metalist s osam razlike, i još uz to Olympiacos i Hertha trebaju odigrati 0:0. Nemoguća misija za Portugalce.

Galatasaray 9, Metalist 7, Olympiacos 3, Hertha 2, Benfica 1

Skupina C

U skupini C Standard je prošao i odlazi u goste kod Stuttgarta kojem treba pobjeda. Sevilli je u Italiji dovoljan bod protiv Sampdorije. Ako oba susreta završe neodlučeno, kod bodovno poravnatih Stuttgarta i Sampdorije u prednosti su Nijemci zbog gol razlike.

Standard 9, Sevilla 6, Stuttgart 4, Sampdoria 4, Partizan 0.

Skupina D

Udinese je prošao, a i Tottenham je (ne i teoretski) unutra. Ovdje svi još mogu dalje. NEC i Spartak ganjaju treće mjesto, imaju jednak broj bodova, Rusi gostuju u Engleskoj, a NEC dočekuje Udinese. Pa tko više napravi. Što se tiče Dinama, i on može proći, ali to spada u znanstvenu fantastiku. Udinese sa 5:0 treba dobiti Nizozemce, a Tottenham sa 4:0 Spartak.

Udinese 9, Tottenham 6, NEC 3, Spartak 3, Dinamo Z. 3.