IGRAČI ISPOD CIJENE

Rakitić u Sevilli najbolji posao ove zime

08.02.2011 u 19:05

Bionic
Reading

U zimskom prijelaznom roku obično klubovi kupuju igrače koji trebaju popuniti neke praznine u momčadi. No, ima i slučajeva kada klubovi kupe nekog 'kapitalca'. Engleski su se mediji pozabavili zimskim prijelaznim rokom i konstatirali da je dolazak Ivana Rakitića u Sevillu najbolji potez zimskog prijelaznog roka

Ovog zimskog prijelaznog roka klubovi su bili prezaposleni, posebice u Engleskoj. Tako je Chelsea za 50 milijuna eura kupio Fernanda Torresa iz Liverpoola, 'redsi' su pak doveli Suareza iz Ajaxa te Carrolla iz Newcastlea. Ali u sjeni tih razvikanih imena dogodili su se transferi igrača koji možda nisu toliko medijski eksponirani, ali su zato klubovi koji su ih doveli napravili veliki posao.

Prema pisanju engleskih medija, koji su napravili top listu najboljih poslova u zimskom prijelaznom roku, dolazak Ivana Rakitića u Sevillu najbolji je posao. Naime, prema engleskim novinarima, Rakitić nije razvikan, nije koštao puno, ali će za Sevillu itekako puno značiti. Evo najboljih pet transfera nerazvikanih igrača.

5. Shinji Okazaki (Shimizu S-Pulse - VFB Stuttgart)
Zadnje tri godine Okazaki je jedna od najvećih zvijezda japanske lige, ali i reprezentacije. Primjer je igrača koji uvijek igra na istom nivou, a sama činjenica da je za Japan postigao 21 gol u 41 utakmici dovoljno govori o njegovoj kvaliteti.

4. Anthony Annan (Rosenborg - Schalke 04)
Ganski reprezentativca Annan (24) posljednjih se mjeseci spominjao kao moguće pojačanje mnogih velikih klubova, ali omaleni i borbeni Annan je na kraju završio u Schalkeu. Annan je mlad, talentiran i vrlo jeftin, a nemojmo zaboraviti da je bio članom ganske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2010. te na Afričkom kupu nacija.

3. Victor Ruiz (Espanyol - Napoli)
Španjolac Victor Ruiz je 22-godišnji branič koji je ove zime preselio u Napoli. Radi se o mladom španjolskom reprezentativcu kojem predviđaju izvrsnu karijeru. Svojim igrama ove sezone zainteresirao je brojne europske klubove, a čak se njegovo ime stavljalo u konstekst Manchester Cityja. Na kraju je došao u Napoli gdje se od njega očekuje da uskoro postane stožerni branič.

2. Patrick Helmes (Bayer Leverkusen - Wolfsburg)
Wolfsburg je nakon prodaje Džeke odlučio svoje napadačke redove popuniti iz Bundeslige. Tako je se Mandžukiću priključio Patrick Helmes, 26-godišnji napadač koji je ubilježio i 13 nastupa za 'elf'. Istina, Helmes je često na listi ozlijeđenih, no kada je zdrav on je definitivno jedan od najboljih njemačkih napadača. Prije dvije sezone je u Bundesligi postigao čak 21 gol, no ozljede su ga usporile. Ako ne bude imao problema sa zdravljem, Wolfsburg bi mogao imati velike koristi od njega.

1. Ivan Rakitić (Schalke 04 - Sevilla)

Na kraju sezone Rakitiću je istjecao ugovor sa Schalkeom. Novi nije htio potpisati, tako da je bundesligaški klub bio primoran prodati ga ove zime kako bi dobio barem nešto novaca. Nova Rakitićeva destinacija je Sevilla u kojoj će do punog izražaja doći njegova kreativnost i lucidnost u sredini terena. Upravo će Rakitić dirigirati igrom Sevilla koja do njegovog dolaska nije imala tako lucidnog igrača.