OSVRT NA POLUFINALA

Rakitić: Primera je bolja, ali njemačko finale nije iznenađenje

25.04.2013 u 10:53

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac te veznjak španjolske Seville Ivan Rakitić, koji je dio svoje bogate nogometne karijere proveo i u njemačkom Schalkeu, vrlo je objektivno mogao komentirati sudionike polufinala Lige prvaka

Dortmundska Borussia šokirala je u srijedu madridski Real i na svom stadionu upisala veliku pobjedu 4:1, čime su njemački klubovi u duelu sa španjolskima u polufinalima Lige prvaka stekli ogromnu prednost. Naime u utorak je Bayern protiv Barcelone bio još uvjerljiviji i slavio 4:0. Iako bi takav ishod iznenadio mnoge, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji trenutno igra za Sevillu, a prije je bio igrač njemačkog Schalkea, na te rezultate gleda - kao na realnost.

'Da budem iskren, iznenađen sam samo visokim rezultatima i načinom na koji su Nijemci dotukli Španjolce. Očekivao sam da će i Borussia i Bayern slaviti u prvim utakmicama, međutim nisam pomišljao da bi već nakon njih mogli biti gotovo sigurni finalisti', rekao je za tportal Ivan Rakitić

Dakle vjerujete u njemačko finale Lige prvaka?

Apsolutno, jer prednosti koje imaju i Bayern i Borussia gotovo su nedostižne. Naravno, čuda su uvijek moguća i nikad ne znaš kada kakav gol može prevagnuti, ali ono što je sigurno jest da Barcelonu i Real mogu spasiti samo čuda.

Ono što iznenađuje jest da su se i igrači španjolskih momčadi pomirili s ovakvim raspletom?

Neću reći da su se pomirili, ali je zanimljivo da su i jedni i drugi, to jest igrači Barcelone i Reala, priznali da su Nijemci bili bolji. Sasvim sigurno je da će i Mourinho i Vilanova pokušati sve, ali dojam u Španjolskoj jest da su se svi pomirili s njemačkim finalem.

Čudi li vas takva dominacija Nijemaca?

Ne, jer znam kako se radi u Njemačkoj. Vidljivo je to i na reprezentativnom planu, a posebice na klupskom. Stadioni su puni, kvaliteta se strašno digla, igrači non-stop 'izlaze', a vidite i da je velika potraga za njemačkim igračima.

Može li se reći da je njemačka liga prerasla španjolsku?

Po tom pitanju mislim da je Primera još uvijek ispred Bundeslige. Naime Nijemci imaju ova dva vrhunska kluba, ali po širini ostalih momčadi ipak zaostaju za Španjolcima.

U kakvom ste vi stanju nakon ozljede u utakmici protiv madridskog Atletica?

Da, imam istegnuće mišića i ovih sam dana na terapiji. No sve ide dobro, nema nikakvih razloga za brigu, a ako bude prilike, možda zaigram već u nedjelju protiv Valladolida. Naravno, neću ništa forsirati, ali u svakom slučaju nema nikakvih razloga za zabrinutost', poručio je Ivan Rakitić, novopečeni suprug, koji će u srpnju sa svojom izabranicom Raquel Mauri dobiti kćerkicu.

Ovako je Bayern 'samljeo' Barcelonu
Borussia je očitala lekciju Realu