U RODNOJ ZEMLJI

Rakitić: Posebna utakmica... Ne baš

04.03.2014 u 22:52

Bionic
Reading

Drago mi je da sam se vratio i na nogometnu scenu u Švicarskoj, za mene ovo i jest i nije posebna utakmica, kazao je uoči prijateljske utakmice nogometaša Švicarske i Hrvatske u srijedu u St. Gallenu Ivan Rakitić

Hrvatska reprezentacija doputovala je u Švicarsku, te u utorak odrađuje večernji trening u St. Gallenu, a uoči utakmice Rakitić je natraženija osoba za švicarske novinare jer je u toj zemlji rođen i tu je započeo nogometnu karijeru.

'Za mene ovo i jest i nije posebna utakmica, s obzirom da u svaku utakmicu ulazim motiviran i sa željom za pobjedom, tako da to neće ništa promijeniti u pripremi, ali ovoga ću puta vidjeti jako puno prijatelja i bivših suigrača u švicarskoj reprezentaciji. Vidjet ćemo kakav je odnos snaga, makar se radi o prijateljskoj utakmici, koja nije ista kao i kvalifikacijska. Važna je i za Švicarsku i za Hrvatsku kao priprema za SP. Najvažniji je rad, da se vidi da idemo pravim putem,' najavio je Rakitić, koji posebno hvali švicvarsku reprezentaciju, šestu na FIFA ljestvici.

Švicarci znaju koliko su izzgubili


'Švicarska ima jako kvalitetnu reprezentaciju, teško je izdvajati pojedince. Švicarci imaju puno igrača balkanskog podrijetla, no svi su odrasli u švicarskom nogometu, radili pod švicarskim trenerima, u švicarskom mentalitetu, što je nešto sasvim drugo. Hitzfeld je bio u njemačkom nogometu i oni teži disciplini, radu i to im je jedna od najvećih kvaliteta. Bit će to vrlo teška utakmica,' zaključio je kapetan Seville.

Utakmica se igra u 20.30 su St. Gallenu, stadion je već rasprodan, a na tribinama će biti veliki broj hrvatskih navijača iz domovine, ali i iz Švicarske, te obližnje Njemačke.