DALIĆ GA POSEBNO POHVALIO

Rakitić otkrio što je rekao čelnicima Barcelone kada su ga zvali da se odmah vrati kući

28.03.2018 u 10:58

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija u prijateljskoj utakmici u Dallasu protiv Meksika, golom iz kaznenog udarca Ivana Rakitića, upisala pobjedu 1:0 zanimljivo je bilo čuti iskrenu izjavu veznjaka Barcelone koji je usprkos pozivima iz kluba ipak odlučio ostati

Već nakon poraza od Perua u Miamiju (2:0) objavljeno je kako će Hrvatska igrati bez nominalno najvećih zvijezda - Luke Modrića, Marija Mandžukića, Ivana Perišića, Danijela Subašića, Marcela Brozovića i Nikole Kalinića. Objašnjenje je bilo kako klubovi koji skupo plaćaju svoje igrače žele da im se što prije vrate, a tada se čak i kalkulirano kako bi utakmicu protiv Meksika mogao preskočiti i veznjak Barcelone Ivan Rakitić.

Nakon pobjede u Dallasu izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je jako zadovoljan izvedbom svojih igrača, a posebno je pohvalio upravo Rakitića:

'Rakitića mogu samo pohvaliti. Razgovarao sam s njime kao i s ostalima, imao je poziv Barcelone da se vrati, no rekao je - 'ne, šefe, ostajem zbog tebe i zbog reprezentacije'. Kući su se vratiti sretan, a nadam se da ćemo na SP-u ispuniti prvi cilj i proći skupinu te mislim da možemo napraviti i nešto još veće', otkrio je Dalić.

Naravno, hrvatski novinari koji su bili u Dallasu, točnije u Arlingtonu koji je udaljen 30-ak km, pokušali su to doznati i od samog 'Rakitića koji će ovaj dvoboj dugo pamtiti jer je nosio kapetansku traku:

'Ja sam tako odlučio, drugi su odlučili na svoj način i mene su zvali iz kluba da se vratim doma. I ja sam razmišljao o tome da se vratim, ali dogovorio sam se s izbornikom u minuti. Čim smo sjeli to smo riješili. Dogovorili smo se bez problema jer je za mene čast biti ovdje. Nisam ja ništa bolji jer sam ostao, a oni su otišli. Razumijem i kolege koji su otišli, svakom je situacija u klubu drukčija jer je sezona pri kraju', rekao je između ostalog Rakitić koji je i prije utakmice naglasio kako je čelnim ljudima u Barcelone poručio da se 'doma vraća u četvrtak.'

  • +6
Prijateljska utakmica: Meksiko - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.