NEOBIČNA SITUACIJA

Rakitić oporavljen, Barca propustila priliku za proslavu kakva se u Španjolskoj ne pamti!

20.04.2018 u 09:48

Bionic
Reading

Ivan Rakitić nakon operacije prsta vratio se u kadar Barcelone uoči ključnih osam dana sezone tijekom kojih bi katalonski klub trebao osigurati dvostruku španjolsku krunu...

Naš 30-godišnji reprezentativac oporavio se nakon frakture prsta lijeve ruke i operacije kojoj je bio podvrgnut te će biti spreman za vikend kojim bi trebalo početi iznimno plodno razdoblje Barcelone.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, ove subote na rasporedu je finale Kupa kralja u kojem će Rakitić snage odmjeriti sa svojim bivšim klubom Sevillom, u dvoboju u kojem je katalonski klub apsolutni favorit i očekuje se njegov četvrti trijumf u nizu u ovom natjecanju.

Zanimljivo, da je Barca pobijedila Celtu u utorak, moglo se dogoditi da to i ne bude jedini trofej kojeg bi klub osvojio ovog vikenda. Naime, u isto vrijeme igraju se i utakmice Primere, a u slučaju novog podbačaja Atletico bi matematički ispao iz igre za titulu, ali ne i Real kojem je odgođena utakmica, a i on bi bio otpisan da je Valverdeova momčad zabilježila tri boda u svojem posljednjem nastupu.

Tako je Barca propustila priliku osvojiti dva velika španjoska trofeja u samo dva dana, što se ne pamti, ali sve će zasigurno biti riješeno tjedan dana kasnije, 29. travnja kada Rakitić, Messi i suigrači pobjedom protiv otpisanog Deportiva mogu matematički osigurati naslov.

Do situacije da se Kup kralja i Primera igraju istovremeno došlo je zbog SP-a u Rusiji i želje da se skrati preduga i pretjerano naporno klupska sezona, zbog koje je španjolska reprezentacija trpjela na prethodnim natjecanjima.

Ovakav razvoj događaja u svakom slučaju ide na ruku i hrvatskom izborniku Zlatku Daliću, jer Rakitić u svibnju više neće imati niti jednu rezultatski važnu utakmicu i moći će se u potpunosti posvetiti tempiranju forme za svjetsku reprezentativnu nogometnu smotru...