TITULA VIŠE NIJE SIGURNA

Ovako bi Dinamo mogao ostati bez očekivanog naslova prvaka HT Prve lige!

20.04.2018 u 06:33

Bionic
Reading

Nakon poraza od Osijeka Nikola Jurčević i uprava Dinama zabrinuti čekaju završnicu prvenstva HT Prve lige, a ako 'modri' nastave s neuvjerljivim igrama, mogli bi ostati bez prvog mjesta već za deset dana...

Porazom ove srijede na Maksimiru Dinamo je potpuno zakomplicirao situaciju na vrhu ljestvice domaćeg prvenstva. U emotivnoj utakmici Gabrijel Boban donio je pobjedu Osijeku, a Hajduk približio na samo pet bodova zaostatka za 'modrima', šest kola prije kraja HT Prve lige.

  • +16
Dinamo - Osijek 0:1, 30. kolo HT Prve lige, 18.4.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Pred Nikolom Jurčevićem i 'modrima' ključni su dani, jer u sljedećih tjedan i pol mnogo toga može poći po zlu. Naime, u nedjelju Dinamo gostuje na Poljudu i u slučaju poraza ne samo što će se Hajduk približiti na -2, već će imati i bolji omjer u međusobnim susretima ove sezone.

Baš zbog toga Dinamo bi mogao ostati bez prvog mjesta na ljestvici već za desetak dana, jer ga nakon Hajduka čeka novi derbi na Maksimiru s Rijekom u kojem bi mu u slučaju poraza u Splitu samo trijumf jamčio ostanak na vrhu.

Autor: youtube

U posljednja četiri kola Jurčevićeva družina ima još dva neugodna gostovanja, u Koprivnici gdje je prošle sezone Dinamo izgubio ključne bodove, kao i kod Rudeša koji vodi grčevitu borbu za opstanak. Domaći dvoboji protiv Lokomotive i Intera trebali bi pak biti značajno lakši.

Puno će toga naravno ovisiti i o rezultatima Hajduka kojeg nakon derbija u nedjelju čekaju još dvoboji s Osijekom i Rijekom, a čak bi se i Kekova momčad u nekim kombinacijama mogla uključiti u borbu za titulu.

U Dinamu razloga za potpunu paniku još uvijek nema, jer pobjeda na Poljudu ostavila bi ga u jako komotnoj situaciji uoči završnice prvenstva. No, ako kola krenu nizbrdo u Splitu, 'modri' bi vrlo brzo mogli ostati bez vrha ljestvice, a na kraju sezone i bez očekivanog naslova prvaka Hrvatske...