kratko i jasno

Rakitić objasnio zašto je Messi završio na klupi u utakmici protiv Sportinga

06.12.2017 u 09:02

Bionic
Reading

Ivan Rakitić zadovoljan je pobjedom 2:0 protiv portugalskog Sportinga u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka i smatra da je bila dobra odluka ostaviti na klupi Lionela Messija, jer ga treba čuvati za nastavak sezone u Primeri...

Barcelona se bez ikakvih problema prošetala grupnom fazom Lige prvaka, iako je skupinu dijelila s Juventusom. Četiri pobjede i dva remija dovoljno je bilo za prvo mjesto u skupini, a u klubu s nestrpljenjem čekaju ždrijeb u petak koji bi Valverderovoj momčadi mogao donijeti i vrlo neugodnog protivnika.

  • +5
Liga prvaka, 6. kolo Izvor: Reuters / Autor: MICHAELA REHLE

Ovog utorka na Camp Nouu protiv Sportinga nije bila potrebna pobjeda Kataloncima da bi ostali na vrhu grupe, ali svejedno su trijumfirali zahvaljujući golu Alcacera i autogolu bivšeg igrača Mathieua.

Ivan Rakitić najkorišteniji je nogometaš Barce ove sezone i morao je i protiv Portugalaca odigrati cijelu utakmicu, no nije mu to teško palo. Sa svoj nastup dobio je visoku ocjenu 7 od dnenika Sport.

'Igrati utakmice Lige prvaka za mene je nešto posebno, jer nisam ih u karijeri imao puno. Svaka je za mene poklon, a igrati kod kuće znači braniti boje Barcelone i dati navijačima dobru zabavu. Zaslužili smo pobjedu, dobro smo to odradili i moramo tako nastaviti,' izjavio je hrvatski reprezentativac nakon utakmice pa objasnio zašto je Lionel Messi ušao u igru tek u 61. minuti:

'On je sretan. Najvažnije je da je uz nas i na našoj strani. Nekad ga moramo odmoriti. Moramo ga malo čuvati, ali on je igrač koji i u 20 ili 25 minuta može promijeniti ritam igre u potpunosti.'

Messi koji se već godinama natječe s Ronaldom u rušenju rekorda Lige prvaka nije uspio zabiti, ali barem će biti svježiji za El Clasico koji je na rasporedu dva dana prije Božića. Što se pak ždrijeba osmine finala tiče, Rakitić bi rado izbjegao Chelsea ili Bayern i ima svog favorita.

'Najviše mi se sviđa Basel,' priznao je 29-godišnji veznjak.