ŽELJNI DOKAZIVANJA

Rakitić: Ne moramo o tome pričati, a igrati za Hrvatsku je uvijek velika čast

27.03.2018 u 11:22

Bionic
Reading

Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić najavio je prijateljsku utakmicu protiv Meksika (srijeda, 4 sata ujutro, Dallas)

Posljednjeg dana američke turneje hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuje sraz s Meksikom, protiv kojega su u povijesti ubilježene sve tri prijateljske pobjede, ali i dva poraza na svjetskim prvenstvima.

'Očekujem dobru utakmicu jer smatram da je Meksiko jedna od ponajboljih momčadi na Svjetskom prvenstvu. Imaju pojedince koji igraju na vrhunskoj razini. Došli smo u SAD kako bismo se okušali i protiv neeuropskih momčadi, to nam je jako važno', najavio je Ivan Rakitić, a prenosi službena stranica HNS-a.

Hrvatska će zaigrati bez šestorice prvotimaca, no Rakitić ističe kako to neće utjecati na želju za pozitivnim rezultatom.

'Igrači su u zahtjevnom razdoblju klupske sezone, no imamo mladih igrača koji će dobiti priliku za dokazivanje i mislim da će Hrvatska izgledati dobro. Maksimalno poštujemo Meksiko, a ići ćemo na pobjedu, kao i u svakoj drugoj utakmici. Bit će dobra atmosfera, stadion će biti pun, i želimo prezentirati Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu te potvrditi kako smo na Svjetskom prvenstvu spremni igrati protiv najboljih.'

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Motiva također ne nedostaje.

'Ovo je hrvatska reprezentacija i velika je čast predstavljati svoju zemlju tako brojnoj publici kao što će biti slučaj u Dallasu. Želimo pokazati da smo pravi, premda utakmica s Peruom nije završila kako smo zamislili. Ne moramo razgovarati o izostancima, mi koji smo ovdje usredotočeni smo na davanje svog maksimuma', kazao je Rakitić.

'Uživat ćemo u ambijentu punog stadiona. Dobro ćemo se pripremiti i odigrati ozbiljnu utakmicu, to nam je prilika pokazati kako hrvatska uistinu ima reprezentaciju visokog nivoa. Rezultat je uvijek važan, to želimo dokazati i protiv Meksika', zaključio je.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.
  • +3
Stadion AT&T u Arlingtonu nedaleko Dallasa, dom NFL momčadi Dallas Cowboys Izvor: Profimedia / Autor: N.N.