trener zadovoljan

Rakitić nadmašio sve suigrače u Barci: Dokaz da mu se pozicija u ekipi ne klima!

26.10.2017 u 09:44

Bionic
Reading

U dvoboju protiv Murcije Ivan Rakitić ostao je jedini nogometaš Barcelone kojeg je Ernesto Valverde koristio u svim utakmicama ove sezone...

Pisalo se mnogo ovog ljeta u Španjolskoj o odlasku našeg 30-godišnjeg veznjaka iz Katalonije te o mogućnosti preseljenja na klupu ako ostane u Barceloni.

  • +16
Ivan Rakitić Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

No, događa se upravo suprotno. Naime, nakon dvoboja s Murcijom u utorak Ivan Rakitić ostao je jedini nogometaš kojeg je Ernesto Valverde koristio u svim utakmicama ove sezone.

Odigrao je Ivan već 15 utakmica za Barcu, a njih 11 je započeo u udarnoj momčadi te ima jedan postignuti pogodak, protiv Juventusa na otvaranju Lige prvaka.

Zanimljivo, jedina utakmica koju je Rakitić ove sezone propustio bila je ona reprezentativna protiv Turske, a razlog je bila blaža ozljeda zbog koje je doživio dosta kritika, no vratio se u momčad protiv Finske i Ukrajine te sa suigračima izborio dodatne kvalifikacije.

U svakom slučaju, pozicija našeg veznjaka u Barceloni tijekom četvrte sezone koju igra za katalonski klub i dalje se sigurna, što je malotko prognozirao nakon njegovog prelaska iz Seville 2014. godine...