mišljenja različita

Poput Albanaca u Beogradu: Kazna zbog drona sa zastavom Herceg Bosne!

24.10.2017 u 20:27

Bionic
Reading

Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznilo je u utorak Hrvatski športski klub Zrinjski s razmjerno visokom kaznom od 7 tisuća maraka (oko 28.000 kuna) zbog izgreda na nedjeljnoj utakmici s nogometnim klubom Sarajevo tijekom koje je iznad stadiona letio i dron koji je nosio zastavu bosanskohercegovačkih Hrvata.

Kako je u utorak priopćeno iz Nogometnog saveza BiH, Stegovno povjerenstvo pod predsjedanjem Nermina Kljajića je na sjednici održanoj u Sarajevu kaznilo mostarski klub zbog 'propusta u organizaciji utakmice, uporabe pirotehničkih sredstava od strane njihovih navijača,  te nadlijetanja drona iznad stadiona'.

Povjerenstvo je odredilo novčanu kaznu od 7.000 maraka što je za bosanskohercegovačke prilike razmjerno visoka kazna jednom nogometnom klubu. Tijekom subotnjeg ogleda između nogometaša Zrinjskog iz Mostara i Sarajeva stadion je više minuta nadlijetao dron na kojega je bila obješena zastava bosanskohercegovačkih Hrvata. 

Autor: YouTube

Dio bošnjačkih medija i javnosti je isticanje zastave bh. Hrvata, koja je tijekom rata bila i zastava Herceg Bosne, ocijenio nacionalizmom, skandalom i provokacijom, dok su hrvatski mediji i javnost isticali kako se radi o isticanju njihovih nacionalnih obilježja ocijenujući pokušaje zabrane nacionalne zastave šovinzimom.

U svakom slučaju, podsjetilo je to na onaj incident s dronom u Beogradu na utakmici Srbije i Albanije, ali bar nije bilo masovne tučnjave na stadionu niti ičeg sličnog...