FIFA_SP_2018.svg

euforija još traje

Doznali smo zašto je Ivan Rakitić baš ovom navijaču žurio pokloniti vrijedni dres nakon Argentine

Bionic
Reading

Iako je prošlo već četiri dana od velike 3:0 pobjede Hrvatske nad Argentinom, kojom je Dalićeva vrsta osigurala plasman u osminu finala svjetskog prvenstva, dojam nakon nje još uvijek je itekako impresivan. No isto tako mnoge ljubitelje nogometa zanima tko je navijač kojem je Ivan Rakitić žurio pokloniti vrijedni hrvatski dres čim je završila utakmica

Pred Hrvatskom je novi izazov, utakmica protiv Islanda u Rostovu na Donu, u kojoj se čeka potvrda osvajanja prvog mjesta u skupini D.

A do tog ostvarenja, Hrvatska je stigla s dvije pobjede, prvo protiv Nigerije, a potom još impresivnije - protiv aktualnog svjetskog doprvaka, predvođenog jednim od najvećih nogometaša u povijesti, Lionelom Messijem.

Međutim, argentinski LM ostao je u sjeni hrvatskog LM, to jest Luke Modrića, čije igre su toliko impresivne, ali ne samo sada u Rusiji, već cijele sezone i u dresu Reala - i mnogi se slažu, kako bi upravo hrvatski veznjak mogao postati i Fifin igrač godine.

Modrić je protiv Argentine izabran za igrača utakmice, a na preuzimanju nagrade i pred kamerama pojavio se u argentinskom dresu.

Drugi hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, koji već četiri godine dijeli svlačionicu s Messijem, svoj dres ipak nije mijenjao s Argentincima, vjerojatno ljutit zbog nesportskog poteza Otamendija, koji ga je s pola metra napucao loptom dok je ležao na travnjaku.

Ipak, ostao je 'Raketa' među prvima bez svoga dresa, kojeg je odmah po svršetku dvoboja poklonio jednom navijaču zbog kojeg se morao uspeti na ogradu. Kako smo dobili potvrdu Rakitić je dres u kojem je blistao protiv Argentine poklonio svom vjenčanom kumu i bliskom prijatelju, Splićaninu Marku Braliću - Keti, koji često posjećuje Rakitićeve utakmice te ima već pozamašnu kolekciju njegovih dresova. Od Schalkea, Seville, Barcelone....

I gol koji je zabio Rakitić proslavio je prvo se okrenuvši tribini na kojoj su sjedili kum Keto i njegovi prijatelji. A kada je završila utakmica sjurio se prema njima kako bi kumu predao vrijedni suvenir. Ipak mu je on izuzetno važna osoba u životu...

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal