KIMI PIŠE POVIJEST

Raikkonen na korak od Schumacherovog rekorda

05.06.2013 u 20:58

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen osvajanjem bodova na Velikoj nagradi Kanade izjednačit će rekord Michaela Schumachera od 24 uzastopna plasmana među osvajače bodova…

Podsjetimo, finski 33-godišnji vozač nema niti jedno odustajanje od svojeg povratka u sport prošle sezone te je napravio niz od 23 utrke u kojima je osvajao bodove. Gusto je bilo na prošloj utrci, kada je nakon sudara sa Perezom pao na 13. mjesto nekoliko krugova prije kraja, ali je na svježim gumama uspio uzeti deseto mjesto i tako nastaviti seriju. Slično se dogodilo i u Brazilu prošle sezone kada je jedva bio deseti, no u ostalim utrkama nakon Kine 2012. uglavnom je sigurno osvajao bodove i bilo bi veliko iznenađenje da ostane bez njih u Montrealu.

'U jednom trenutku i tome mora doći kraj. Naravno da svaki put želimo osvojiti bodove, no može doći do kvara nekog malog dijela i tada će serija stati. Već ovo je lijepo s ekipom koja je u prošlosti imala dosta odustajanja, a sada je drukčije. No, siguran sam da će problemi u jednom trenutku doći,' izjavio je u svom stilu Kimi Raikkonen uoči Montreala.

Valja ipak reći kako se u doba Michaela Schumachera i njegovog rekorda dijelilo bodove samo prvoj šestorici, a sada se dijele desetorici. Po tom starom bodovnom sustavu Kimi bi odavno bio izvan igre, jer je već pet puta bio izvan najbolje šestorke, no njegova konstantnost nakon povratka svejedno je impresivna.