stigao u sad

Rafael Nadal propustio je Igre u Tokiju i svi su čekali njegov povratak na teren; na jako zanimljivo pitanje o Novaku Đokoviću rekao je ono što je mnoge izenenadilo

03.08.2021 u 10:06

Bionic
Reading

Mnoge je rastužila vijest kada je Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisača svih vremena, otkazao nastup na OI u Tokiju. Svi su nestrpljivo čekali njegov povratak na teren…

To se i dogodilo na turniru u Washingtonu gdje je Rafael Nadal, koji je pozorno pratio Olimpijske igre, uvjerljivo najveća zvijezda.

Podsjetimo, uoči Tokija Nadal je zbog ozljede stopala propustio i Wimbledon pa tako sve zanima u kakvoj će formi biti u Washingtonu i na ostalim američkim turnirima uključujući US Open.

Na pitanje misli li da li Novak Đoković, koji ipak nije uspio doći do olimpijskog zlata i Golden Slama, može osvojiti kalendarski Slam, Nadal je iskreno rekao:

'Novak je osvojio već tri Grand Slama, a kada osvojite tri, možete bez sumnje osvojiti i četiri. Igrat će na tvrdoj podlozi, njegovoj omiljenoj podlozi, pa zašto ne?', kazao je Nadal, što je mnoge izenenadilo, dodavši:

'Naravno, bit će teško, ima i drugih igrača koji žele osvojiti posljednji Grand Slam sezone, ali budimo realni ipak je on jedan od favorita. Ono što je postigao ove godine je nešto zadivljujuće. Definitivno vjerujem da on to može, nemam nikakvih dvojbi', dodao je Nadal koji nije želio reći niti riječi o njegovim nastupima na Olimpijskim igrama, porazu u polufinalu od Zvereva te činjenice da je ostao bez bronce u pojedinačnoj konkurenciji…

No, nakon ovih riječi, za koje će neki reći kako su 'kurtoazija i pila naopako', Nadal je ipak pokazao kakav je sportaš i što zaista misli o Đokoviću koji obara sve rekorde i kojeg već sada mnogi smatraju najboljim tenisačem svih vremena.

Kratko se osvrnuo i na svoju formu te činjenicu da dugo nije igrao:

'Zaista ne znam koliko će mi biti potrebno da uđem u formu, ali znam da sam stigao ovdje kako bih dao sve od sebe u svakom trenutku', kazao je Nadal kojeg posebno veseli igranje pred punim tribinama u SAD-u.