DRUGAČIJI PRIORITETI

Rafael Nadal ovom nevjerojatnom izjavom pokazao da mu do toga nije nimalo stalo

05.04.2018 u 16:17

Bionic
Reading

Rafael Nadal nedavno je opet postao prvi igrač na svijetu, ali jednom svojom izjavom španjolski tenisač pokazao je da ga ne zanima toliko vrh ATP ljestvice

Nadal je zbog ozljede propustio Acapulco, Miami i Indian Wells, a opet će u akciju ovog vikenda u Davis Cupu kada njegova Španjolska igra četvrtfinalni dvoboj s Njemačkom.

Bez obzira što nije igrao, Španjolac je zasjeo na prvo mjesto ATP ljestvice, no lako bi ga na sličan način mogao prepustiti Rogeru Federeru, koji opet propušta zemljani dio sezone, kao i prošle godine, pa ni ne brani nikakve bodove, za razliku od Nadala koji mora osvojiti turnire u Monte Carlu, Barceloni i Madridu (kasnije i Roalnd Garros) ili će opet skliznuti na drugu poziciju.

  • +6
Rafael Nadal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ipak, ta situacija oko broja 1 uopće ne zabrinjava Nadala, zapravo jednom svojom izjavom u intervjuu za 'Tennis World Spanish' pokazao je da mu ni najmanje nije stalo.

'Iskreno, nisam ni znao da sam se ponovno vratio na vrh', iznenadio je Španjolac i dodao:

'Očekivao sam da do kraja godine postanem broj 1, ali ne baš ovako rano.'

Stariji igrači poput Federera i njega sve više kalkuliraju i propuštaju neke turnire. Ponekad zbog ozljeda, ponekad umora...

'Ozljede su sastavni dio sporta, nije mi drago što ponekad propuštam turnire, ali nekad je to najbolje za moju karijeru. Moj san je prije svega biti sretan, zdrav i s ljudima koje volim, a tek onda igranje tenisa,' dodao je.

Rafael Nadal Izvor: Društvene mreže