ISKRENI ŠPANJOLAC

Rafael Nadal obratio se novinarima i otkrio u kakvom je zdravstvenom stanju za Wimbledon: Kad se probudim...

27.06.2022 u 09:14

Bionic
Reading

Počeo je Wimbledon, a uoči njega Rafael Nadal govorio je o svojim problemima sa stopalom te očekivanjima na travntaom Grand Slamu

Prošle su tri godine otkako je španjolski tenisač posljednji put igrao u Londonu. Nakon što je izdanje 2020. otkazano zbog pandemije koronavirusa, Nadala nije bilo ni 2021. zbog ozljede lijeve noge. Ove godine stopalo mu je stvaralo ozbiljne probleme prije i tijekom Roland Garrosa, ali je stisnuo zube, a napravit će to i sada.

Podvrgnut je tretmanu stopala neposredno nakon pariškog Grand Slama, a sada se vratio u Wimbledon kako bi osvojio 23. veliku titulu.

'Prije svega, mogu većinu dana hodati normalno, gotovo svaki dan. To je za mene najvažnije. Kad se probudim, nemam bolove kojih sam imao zadnjih godinu i pol, tako da sam jako sretan zbog toga', pričao je Španjolac te je dodao:

  • +25
Rafa Nadal - Casper Ruud, Roland Garros, finale, 5.6.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

'I druga stvar, vježbanje. Bolje mi je. U zadnja dva tjedna nisam imao niti jedan dan od onih strašnih dana kada se uopće nisam mogao pomaknuti.'

U Wimbledonu je uzeo dvije titule, ali za njega je to najteži Grand Slam. Ne ide mu u prilog što na travi na službenom turniru nije igrao od srpnja 2019. godine. Odigrao je tek ovaj tjedan dva ekshibicijska meča u Hurlinghamu.

'Istina je da ovdje nisam igrao neko vrijeme. Nema službenih mečeva prije početka turnira. Dakle, uvijek je to izazov.'