NESLAGANJE MEĐU VOZAČIMA

Charles Leclerc kontra momčadskog kolege; stao je na stranu Maxa Verstappena: Sramota bi bilo vidjeti kako sve završava u kanti za smeće

27.06.2022 u 08:23

Bionic
Reading

Charles Leclerc stao je na stranu suparnika za naslov Maxa Verstappena u kontinuiranoj raspravi oko poskakivanja bolida u Formuli 1

FIA je odlučila intervenirati uoči VN Kanade, nakon što je najavila uvođenje tehničke direktive s ciljem smanjenja ili eliminacije problema, ali je to zasad prebacila na same momčadi.

No Charles Leclerc, kao ranije i Max Verstappen, smatra da nije u redu uvoditi nove propise usred sezone samo zato što su određene momčadi više pogođene problemom od drugih.

Njegov momčadski kolega Carlos Sainz i George Russell iz Mercedesa dvojica su najglasnijih za promjenu. Sainz je, kao i mnogi vozači, zatražio od FIA-e da nešto poduzme.

No Leclerc se s time ne slaže…

'Razumijem Russellov stav jer ako ste vidjeli Lewisa kako izlazi iz bolida u Bakuu, to izgleda jako loše. Možete osjetiti Hamiltonovu bol i to je neprihvatljivo', rekao je Monegažanin, ali..

'S druge strane, ne treba podcjenjivati koliko je posla učinjeno od strane tima posljednjih mjeseci na prevladavanju problema. Od kada smo prvi put testirali ove bolid, to nam je bio glavni prioritet', naglasio je Leclerc i dodao:

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Kanade, 19.6.2022. Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

'Kao tim smo se jako trudili da riješimo te probleme i već smo se dosta poboljšali. Sramota bi bilo vidjeti da bi sav taj naporan rad bio bačen u kantu za smeće, a sve zato što se jedan tim više muči sa svojim bolid od ostalih. Tako ja na to gledam. Shvaćam da je to loše u Mercedesu, samo mislim da možda ima i drugih rješenja.'