TRENIRAO GA U CIBONI

Radulović otvoreno o uspjehu Bogdanovića u NBA-u i zločestima

10.11.2014 u 14:10

Bionic
Reading

Jedan od najzaslužnijih trenera za to što Bojan Bogdanović danas igra u NBA ligi svakako je Zdravko Radulović - on mu je u sezoni 2009/10. dao slobodu u igri i, što je najvažnije, pravo da pogriješi te raste zajedno s momčadi

Nakon što je Bogdanović stigao iz Španjolske, u kojoj se kao član Real Madrida nije previše naigrao (kratko je bio posuđen Murciji), trener koji ga je igrački vratio u život svakako jest Zdravko Radulović, bivši sjajni igrač i reprezentativac bivše države. Iako danas nekima uspjeh Bogdanovića izgleda kao normalan put, to baš i nije bilo tako…

S obzirom na to da je Radulović tijekom igračke karijere bio rijetko viđen strijelac (Bosna, Cibona, Aris, Zrinjevac…), prepoznao je u tada 20-godišnjem nesigurnom Bogdanoviću budućeg NBA igrača. Stoga igre Bogdanovića u NBA-u te posljednja utakmica u kojoj je zabio 22 koša Orlandu za pobjedu Brooklyn Netsa nisu previše iznenadile Radulovića.

'Drago mi je što Bojan dobro igra u NBA. Prije četiri godine je kod mene imao važnu ulogu, ulogu vođe, iako oni zločesti iz te sezone pamte samo 0-10 u Euroligi. Međutim ne pamte kako je u tzv. gimnazijskoj momčadi Bojan bio najbolji igrač koji je imao pravo na pogrešku. Kada sam ga vidio uživo, na djelu, tj. kada je odradio prvi trening, shvatio sam o kakvom se potenciju radi, ali trebalo mu je vremena da sazrije. U Turskoj je u dvije sezone pokazao da je spreman za NBA…', kazao je za tportal.hr Radulović.


'Bojan ima dobro tijelo, igra sve bolje obranu koja mu prije nije bila draga, a poznato je da ima i jako dobar šut. Ispred njega je još puno dobrih utakmica, a kad se u potpunosti adaptira na stil igre i američki način života, mislim da će pokazivati bolje igre nego u Europi', dodao je Radulović, bivši trener Zagreba, Cibone i Cedevite, koji već neko vrijeme ne radi u košarci.

'Iako trenutačno ne radim ništa vezano uz košarku, nije mi previše žao jer vidim kakve probleme imaju moje kolege. Žao mi je što ne radim u košarci, ali imam neki svoj put i ne pada mi na pamet gurati se. Znanja i volje imam, ali…', za kraj je kazao 47-godišnji Radulović.