BEZ DLAKE NA JEZIKU

Radulović ima najbolje rješenje za reprezentaciju Hrvatske, ali…

12.04.2013 u 16:34

Bionic
Reading

Bivši uspješni košarkaš, a danas trener bez angažmana Zdravko Radulović prati sve što se događa u hrvatskoj košarci i uvjeren je kako reprezentacija Hrvatske može do medalje na Eurobasketu u Sloveniji

Bivši uspješni košarkaš, a danas trener bez angažmana Zdravko Radulović prati sve što se događa u hrvatskoj košarci i uvjeren je kako reprezentacija Hrvatske može do medalje na Eurobasketu u Sloveniji.

No, Radulović bez dlake na jeziku zna rješenje ako Hrvatska želi prvu seniorsku medalju nakon daleke 1995. godine.

'Moj favorit za izbornika uvijek je bio Neven Spahija koji je naš daleko najbolji trener. U trenutku kada je Spahija slobodan, a s druge strane ne zna se točno kakav je status Repeše, meni je ovo sve smiješno. Ne mogu vjerovati da u HKS-u to ne shvaćaju. Meni je sve to smiješno', u jednom dahu kazao je Radulović, nesuđeni reprezentativac Hrvatske koji zbog prijetnji iz rodne Crne Gore nikada nije odjenuo 'kockasti' dres.

Zdravko Radulović
Ako će Hrvatsku na Eurobasketu u Sloveniji voditi Spahija, onda imamo realne šanse za medalju

'Ako će Hrvatsku na Eurobasketu u Sloveniji voditi Spahija, onda imamo realne šanse za medalju. Sa Spahijom na klupi reprezentacija je igrala najbolju i najkompletniju košarku i bila je najbliže medalji. Igrati kvalifikacije protiv reprezentacija kao što su Austrija ili Mađarska i to predstavljati kao uspjeh, jer smo izborili Eurobasket zajedno sa još 23 reprezentacije, nije normalno', dodao je Radulović.

Kada je Eurobasket 2013. u pitanju Radulović je uvjeren kako imamo idealnu priliku napokon uzeti medalju.

'Imamo stvarno talentiranu selekciju i malo me ljuti kad neki novinari neke naše igrače nazivaju legendama. Ljudi moji, legendama možete nazivati samo igrače poput Kukoča ili Rađe. No, imamo sedam, osam igrača koji igraju jako dobro u Euroligi, Ante Tomić igra vrhunsku sezonu u Brceloni, Bojan Bogdanović je najbolji strijelac Eurolige, a dobra vijest je da se i Marko Tomas oporavio. Talentiraniji smo od Srba i Slovenaca, a obzirom da je Slovenija blizu Hrvatske sigurno će i velik broj navijača bodriti naše. Ovaj Eurobasket nam je zadnji vlak da se spasi košarka koji je naš nacionalni sport.'

Dodao je još kako mu je krivo što talentirani igrač kao što je Leon Radošević nije u krugu reprezentativaca jer je uvjeren da bi puno pomogao u obrani, ali i napadu.

Jednog igrača ostavio je kao poseban slučaj. To je Zoran Planinić koji u dresu ruskog Himkija igra svoju najbolju košarku u karijeri:

'Sve treba napraviti da Zoki Planinić promjeni svoje mišljenje. Samo ću ovo reći: imam visoke kriterije po pitanju košarkaških legendi, a Zoki – koji je odličan igrač - vrlo je blizu… No, dok ne osvoji medalju s reprezentacijom, uvijek će ostati žal za propuštenom prilikom. Neka stisne tih mjesec dana i pomogne. Svi pričamo o nekom domoljublju, a za reprezentaciju nam ne igraju najbolji igrači!? Razumijem Kukoča i Rađu što se uvijek nisu odazivali, ali ne razumijem zašto to rade igrači koji nisu ništa osvojili. Nekada, kad se trebalo prodati i dizati cijenu, odgovaralo im je igrati za reprezentaciju.'