JOŠ JEDNA ETAPA...

Radoslav Rogina na korak od trijumfa u Kini!

17.07.2015 u 15:02

Bionic
Reading

Hrvatski biciklist Radoslav Rogina, član slovenske momčadi Adria Mobil, zadržao je vodstvo u ukupnom redoslijedu na utrci Tour of Qinghai Lake

Utrka se održava u Kini, a Rogina je ostao na vrhu i nakon pretposljednje, 12. etpae, koja se vozila ulicama grada Zhongwija u dužini od 120 kilometara. Uoči posljednje etape Hrvat ima tri sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Iranca Hosseina Alizadeha (RTS-Santic).

Momčad Adria Mobila mirno je kontrolirala događanja u 12. etapi, te su svi vozači na cilj stigli u istom vremenu, a u završnom sprintu ponovno je najbrži bio njihov član, Slovenac Marko Kump, koji je tako ostvario petu etapnu pobjedu u Kini.

'Današnji je dan protekao idealno za nas. Bjegunce su hvatale ekipe koje su željele sprintersku završnicu, a u sprintu je najbrži bio Kump,' izjavio je Rogina.

U posljednjoj etapi u subotu pred vozačima je 135km dugačka dionica od Shiutonggua do Yinchuana u kojoj je realno za očekivati kako će Rogina zadržati prednost i stići do velikog uspjeha.