HOO

Puna financijska potpora Faku i Kosteliću

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 06.05.2010 15:53
  • Objavljeno 05.05.2010 u 15:45
Ivica Kostelić

Ivica Kostelić

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora odlučilo je na 14. sjednici, koja je održana danas u Zagrebu, dopuniti odluke o produljenju roka isplate olimpijskih stipendija i ostalih financijskih sredstava osvajačima olimpijskih odličja na ZOI u Vancouveru Jakovu Faku i Ivici Kosteliću

Naime, Fak i Kostelić bili su korisnici Olimpijskog programa HOO-a od 1. siječnja 2007. godine pa do 31. ožujka 2010. godine. Današnjom odlukom dvojca hrvatskih olimpijaca primat će olimpijsku stipendiju u iznosu 7000 kn bruto mjesečno do usvajanja projekta za ZOI Soči, a imat će i pravo na realizaciju programa priprema i natjecanja u 2010. Ta su sredstva namijenjena za stipendije, pripreme i natjecanja, korištenje sportskih objekata, opremu i rekvizite, testiranja, vitaminizaciju i dopunsku prehranu, zdravstvenu skrb, osiguranje i ona po sportašu iznose 281.535,50 kuna.

Na prošloj sjednici Vijeća HOO-a, održanoj u ožujku, usvojena je dodatna kategorija trenera u Programu angažiranja trenera pod nazivom treneri za razvoj pojedinog sporta, a na današnjoj su sjednici potvrđeni prvi treneri korisnici ovog programa. To su Željko Bijuk (triatlon), Vlado Ursić (ragbi), Petra Čačić (sinkronizirano plivanje), Petra Balog (skokovi u vodu), Robert Pečnjak (biciklizam) i Davor Ljevaković (hokej na travi).

Vijeće je prihvatilo programsko i financijsko izvješće Projekta ZOI Vancouver u razdoblju od 1.1.2007. do 31.3.2010. U spomenutom razdoblju, 27 sportaša bili su korisnici Projekta, a kvalificiralo se i nastupilo 19 što iznosi dvije trećine korisnika Programa. Za program je ukupno bilo planirano 14.437.200,00 kuna, a potrošeno je 13.727.678,47 kuna.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša informirao je članove Vijeća o realizaciji Mjera za unapređenje statusa i financiranja sporta i kazao kako su u tijeku sastanci s odgovornima na HTV-u u svezi pokretanje trećeg sportskog programa te da o tome još treba obaviti razgovor s predsjednikom programskog Vijeća.

Po njegovim riječima razgovarano je i s odgovornima u poreznoj upravi i ministrom financija, a pripremljen je i prijedlog upošljavanja sportaša u ministarstvima - obrane, unutarnjih poslova i financija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi