Snezacija iz italije

Pukla je ljubav između Juventusa i Cristiana Ronalda: 'Stara dama' prodaje svoju najveću zvijezdu

19.11.2019 u 08:27

Bionic
Reading

Juventus se sprema prodati Cristiana Ronalda kako bi dobio novac za nova pojačanja

Cristiano Ronaldo je na ljeto 2018. godine iz Real Madrida stigao u Juventus za 117 milijuna eura. U dresu 'Stare dame' je u 57 utakmica zabio 34 gola i upisao 12 asistencija. Ipak, izgleda da se neće dugo zadržavati u Italiji.

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli dao je zadatak sportskom direktoru Fabiju Paraticiju da otkrije kako bi se dodatno moga ojačati klub. Dvojac je ubrzo došao do zaključka kako bi bilo pravo vrijeme za prodaju Cristiana Ronalda dok još nešto vrijedi, a novac bi uložili u mlade igrače.

Pomlađivanje ekipe krenulo je Matthijsom de Ligtom iz Ajaxa, a sada Juve želi nastaviti u istom smjeru. Prodaja peterostrukog osvajača Zlatne lopte donijela bi Juventusu ogroman novac, a rasteretili bi i budžet za plaće pa bi mogli krenuti u realizaciju nekih novih dolaznih transfera.

Predviđa se da ga neće pustiti ispod 100 milijuna eura što bi bio sjajan posao jer su ga do sada već nekoliko puta otplatili, a sve ostalo je samo bonus. Ronaldo ima i plaću od oko 30 milijuna eura po sezoni pa bi i to trebalo znatno rasteretiti klupski budžet.