FRANCUSKA LIGA

PSG na gostovanju utrpao sedam komada Lilleu, Mbappe zabio tri komada, ali igrač utakmice je netko drugi

21.08.2022 u 23:06

Bionic
Reading

Paris Saint-Germain pod vodstvom Cristophea Galtiera velikim koracima grabi prema novom naslovu prvaka Francuske, a pariške zvijezde su sa 7-1 slavile na gostovanju kod Lillea, koji im je prije dvije sezone prekinuo niz osvajanja trofeja za domaćeg prvaka.

Golijadu u Lilleu otvorio je i zatvorio Kylian Mbappe. Već u 1. minuti je francuski reprezentativac pogodio na asistenciju Lionela Messija, a "hat-trick" je kompletirao na kraju dvoboja, kad mu je Neymar asistirao za pogotke u 66. i 87. minuti. Između su se ugurala još tri strijelca za goste. Messi je pogodio u 27. minuti na asistenciju Mendesa. Potom je Hakimi u 39. minuti pogodio za 3-0 na dodavanje Neymara, da bio onda došao red na Brazilca. U 43. minuti je povećao prednost na 4-0, a u 52. na dodavanje Hakimija na 5-0.

Tako je Neymar uz dva gola imao i tri asistencije đto ga čini igračem utakmice.

Domaćini su jedini gol postigli u 54. minuti za 1-5, a strijelac je bio Bamba.

PSG je na vrhu ljestvice s maksimalnih devet bodova i gol-razlikom 17-3. Lens i Marseille imaju po sedam bodova. Lille je sa četiri boda na 12. poziciji.

Nogometaši Rennesa ostvarili su u nedjelju pred svojim navijačima prvu pobjedu u novoj sezoni francuskog prvenstva, a sa 2-1 su svladali Ajaccio.

Terrier je u 18. minuti doveo domaće u vodstvo. Mangani je na kraju prvog dijela mogao izjednačiti, ali nije realizirao kazneni udarac. Ipak, povratnici u prvoligaško društvo su izjednačili u 57. minuti, kad je pogodio El Idrissy. No, samo pet minuta poslije Theate je bio strijelac za konačnih 2-1.

Lovro Majer nije bio u domaćoj momčadi, jer mu je u srijedu na treningu slomljen nos, zbog čega neće biti na raspolaganju još najmanje pet dana, a potom će na utakmicama morati nositi zaštitnu masku, dok nos potpuno ne zacijeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore