liga prvaka

PSG i Real Madrid desetkovani ozljedama; na terenu neće biti cijela jedna momčad vrijedna više od 700 milijuna eura

18.09.2019 u 12:42

Bionic
Reading

Srijeda nam u 1. kolu Lige prvaka donosi nekoliko izuzetnih utakmica. Jasno je kako je sraz Dinama i Atalante za nas najzanimljiviji, no večeras se, među ostalim, još sastaju PSG i Real Madrid, Atletico Madrid i Juventus te Bayern i Crvena zvezda

Najveću je pažnju privukao sraz PSG-a i Reala, sudar 'teškaša' na samom otvaranju nove sezone. Recimo samo kako momčad Reala prema Transfermarktu vrijedi 1,19 milijardi eura, dok je PSG samo malo jeftiniji - 'tek' 1,06 milijardi eura!

I svi su očekivali pravu poslasticu, no pitanje je što će na kraju dobiti. Naime, obje su momčadi doslovno desetkovane ozljedama i kaznama te će njihovi najbolji igrači preskočiti večerašnju utakmicu.

Trener PSG-a Thomas Tuchel tako ne može računati na suspendiranog Neymara, a zbog ozljeda nema Kyliana Mbappea, Edinsona Cavanija, Juliana Draxlera i Thila Kehrera. Kad se sva ta imena 'pretvore' u novac dolazimo do igrača koji su na tržištu ukupno vrijedni oko 500 milijuna eura. Da, Parižani su za večerašnji susret ostali bez zvijezda koje su 'teške' pola milijarde eura!

U ništa boljoj situaciji nije ni trener Reala Zinedine Zidane. Uz to što mu momčad igra loše i bezidejno, u Parizu nećemo vidjeti suspendiranog kapetana Sergija Ramosa kao ni Nacha, dok su zbog ozljeda otpali naš Luka Modrić te Marcelo, Isco, Asensio i Federico Valverde.

  • +5
La liga, Villarreal - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: Juan Carlos Cardenas

Kad 'kraljevi' na kraju 'podvuku crtu' ostaje podatak kako je više od 230 milijuna eura izvan terena. Još veći poraz za samog Zidanea je činjenica da će od prve minute morati posegnuti za dvojicom igrača koje je ovog ljeta otpisao i koje je pod svaku cijenu želio prodati. Igru Reala tako će na Parku prinčeva nositi James Rodriguez i Gareth Bale, a od prve bi minute prvi put ove sezone trebao krenuti i novopridošli Eden Hazard.

Recimo kako od 18.55 sati igraju Club Brugge i Galatasaray te Olympiakos i Tottenham. Od 21 sat uz utakmicu Dinama i Atalante te PSG-a i Real Madrida još igraju Bayern i Crvena Zvezda, Šahtar i Manchester City, Atletico Madrid i Juventus te Bayer (L) i moskovski Lokomotiv.