PREKRIŽEN

Prvo je dirnuo u legendarnog Zidanea, a do kraja ga je pokopala jedna od najmoćnijih žena francuskog nogometa

11.01.2023 u 16:04

Bionic
Reading

Dugogodišnji predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF), 81-godišnji Noel Le Graet povučen je s te dužnosti te će ga zamijeniti dosadašnji dopredsjednik Philippe Diallo, odlučeno je na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora FFF-a u srijedu

Le Graetova pozicija oslabila je nakon nedavnih kontroverznih izjava vezanih uz legendarnog francuskog igrača Zinedinea Zidanea koji je slovio kao mogući nasljednik Didiera Deschampsa na mjestu izbornika aktualnih svjetskih doprvaka.

Uoči nedavnog SP-a u Katru očekivalo se kako će Deschamps po završetku tog natjecanja napustiti klupu 'trikolora' te kako će ga zamijeniti Zidane, no nakon dolaska do finala Deschamps je odlučio ostati i potpisao je novi ugovor do ljeta 2026. godine kojega je IO FFF-a u srijedu i jednoglasno potvrdio.

No, onda je uslijedio novi skandal koji je potresao tamošnju javnost. Naime, Sonia Souid, uspješna nogometna menadžerica, optužila je Noela za seksualno uznemiravanje.

Jedna od najmoćnih žena francuskog nogometa u intrevjuu koji su objavili tamošnji mediji 'L'Equipe' i 'BFMTV' otkrila je šokantne detalje njenog susreta sa Noelom 2014. godine.

'Nikada me nije gledao kao agenta, već kao objekt. Da budem iskrena, vidio me je kao par sisa i guzicu'.'

Le Graet je na mjesto predsjednika FFF-a stigao 2011. godine, a imao je mandat do 2024.