LITAVCI PALI 2:0

Prvo grozota i dosada, a onda solidni Dinamo i pobjeda!

15.07.2014 u 22:43

  • +10

GNK Dinamo - VMFD Žalgiris

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

U prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka nogometaši Dinama su u Zagrebu pobijedili litvanskog prvaka Žalgirisa s 2-0, te stekli veliku prednost pred uzvrat za sedam dana u Kaunasu

Hrvatski prvak je razočarao igrom u prvom poluvremenu, ali je zato odigrao odlično drugo poluvrijeme u kojem su pogocima El Arabi Soudanija (58) i Domagoja Antolića (69) konačno pronašli rješenje za iznimno defenzivnu igru Žalgirisa, koji se u Maksimiru većinu utakmice branio klasičnim "bunkerom".

U potpuno nezanimljivom prvom dijelu Zagrepčani nisu uspjeli stvoriti niti jednu priliku, iako su imali veliku dominaciju protiv litvanske momčadi. U prvih 45 minuta niti jedna ekipa nije uputila udarac u okvir gola, a svi su Dinamovi udarci izgledali poprilično bezazleno.

U 53. minuti Dinamo je stvorio prvu priliku na utamici koju je Soudani upropastio udarcem pored vratnice. U 58. minuti alžirski reprezentativac se iskupio pogotkom nakon što mu je Čop petom ostavio loptu, a Soudani preciznim udarcem konačno ruši litvanski "bedem". Soudani je u 64. minuti ponovno pobjegao svojim čuvarima, ali je opet bio neprecizan, da bi pet minuta kasnije uslijedila savršena akcija Dinama povećanje vodstva.


Ademi je oduzeo loptu u svom šesnaestercu, uslijedilo je brzo i precizno izmjenjivanje dodavanja nekoliko igrača Dinama, da bi naposljetku Machado s desnog krila pronašao natrčalog Antolića koji pogađa sami kut za konačnih 2-0. Po svemu pokazanome u prvoj utakmici, Dinamo je puno kvalitetnija momčad od Žalgirisa, te bi sve osim pobjede Zagrepčana u uzvratu bilo iznenađenje.

Pred 3500 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Taylor iz Engleske.

DINAMO ZAGREB - ŽALGIRIS KAUNAS 2-0 (0-0)

Strijelci: 1-0 Soudani (58), 2-0 Antolić (69)

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Šimunić, Ibanez - Ademi, Brozović, Machado (Andrijašević, 78) - Soudani (Pjaca, 73), Antolić (Goncalo, 87), Čop