ODGOVORI KOJI ĆE ODJEKNUTI

Prvi srpski napadač u Dinamu iskreno govorio o porukama koje je dobio, a otkrio i detalj o hrvatskoj reprezentaciji

03.02.2019 u 11:52

Bionic
Reading

U zimskom prijelaznom roku Komnen Andrić stigao je u Dinamo iz zaprešićkog Intera. On je prvi srpski napadač u 'modrom' dresu od osamostaljenja Hrvatske, a sada je govorio o mnogim stvarima vezanim uz novi klub, ali i uz njegovu nacionalnost

Andrić je postao poznat hrvatskoj javnosti kao prvi srpski nogometaš koji je dobio kapetansku traku u klubu iz HT Prve lige, bilo je to u dresu Intera, a to dovoljno govori kakav je on zapravo čovjek. Pred njim je novi izazov – Dinamo, dosad najveći u životu.

'Mogu sa sigurnošću kazati da je Dinamo najveći klub u mojoj dosadašnjoj karijeri', jasan je bio Andrić koji je za Sportske novosti u kojima je govorio o maksimirskom klubu, novim suigračima, osobnim očekivanjima, ambicijama i ciljevima.

Naravno, najviše pozornosti privlače njegove izjave vezane uz nacionalnost i usporedbe hrvatskog i sprskog nogometa.

'Dosad sam dobio preko tisuću poruka! I iz Srbije i iz Hrvatske. Kako od navijača tako i od onih, da ih nazovemo, običnih ljudi. Od svih tih poruka 99 posto su prelijepi komentari. Sve su to poruke podrške. Taj jedan posto, a mislim da je i to previše što sam rekao, možda nisu bile takve. Makar, više se ne sjećam nijedne loše poruke. Moj je doživljaj posve suprotan od onog koji se nameće kroz politiku i neke medije', rekao je Andrić.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 19. kolo, Dinamo - Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Koja je liga jača – hrvatska ili sprska?

'Hrvatska je liga u prednosti u ovom trenutku. Zato što ima bolje travnjake. Svi su tereni mnogo bolji nego u Srbiji. Također, držim da je HT Prva liga u prednosti jer je liga sastavljena od deset klubova; svatko svakoga može pobijediti. U Srbiji nije tako jer ima 16 klubova, igra se dvokružno.'

Dinamo – Rudeš 7:2, 19. kolo 2018./19. (sažetak) Izvor: Društvene mreže

Kako je on vidio uspjeh reprezentacije na SP-u Rusiji.

'Nakon prve utakmice Hrvatske bratić je kazao da će Vatreni biti u finalu! Ni ovoga puta nije pogriješio. Da, nakon što je Srbija ispala, najiskrenije smo navijali za Hrvatsku. Da dođe do finala i osvoji naslov svjetskog prvaka,' otkrio je Andrić.

Cijeli zanimljiv intervju Komnena Andrića pročitajte OVDJE.