DAVIS CUP

Prvi na teren izlaze Nalbandian i Čilić

05.04.2012 u 19:09

Bionic
Reading

Marin Čilić i David Nalbandian prvi će na igralište u susretu Argentine i Hrvatske u četvrtfinalu Davis Cupa u Buenos Airesu

Tako je odlučio ždrijeb, odnosno ruka Juana Margetsa, potpredsjednika ITF-a, koji je izvukao tenisku loptu s Nalbandianovim imenom i tako odlučio raspored igranja. Prvi meč na stadionu Parque Roca započet će u petak u 15:30 po srednjoeuropskom vremenu, a nakon njegova završetka na igralište će Ivo Karlović i Juan Martin del Potro.

'Bila nam je mala želja da Marin igra prvi i potvrdi ulogu malog favorita, pa da možda krenemo pobjedom i tako stvorimo pritisak na Del Potra. Nije da je ishod ždrijeba presudan, ali tako se dogodilo, želja je ispunjena i za sada sve ide po planu', rekao je izbornik Željko Krajan.

'Igrači su se priviknuli na uvjete i promjenu podloge, dolazak s betona na zemlju. Bilo je naporno, ali dečki su se priviknuli na klizanja na zemlji i to je to. Dečkima teren odgovara, dosta je tvrd za zemljanu podlogu, uvjeti su dobri i sve je spremno'.

Marin Čilić u međusobnim mečevima protiv Nalbandiana gubi 0-4, ali u posljednjem, prije nepunih mjesec dana u Indian Wellsu, Argentinac je pobijedio s tijesnih 7:6, 7:6.

'Ja sam spreman. Igram dosta dobro. Zasigurno će na njima biti velik pritisak i mislim da to možemo iskoristiti', kaže Čilić.

Ivo Karlović je tri puta igrao protiv Del Potra i pobijedio jednom.

'Mislim da nam ovakav ishod ždrijeba odgovara. Ako Marin pobijedi, što objektivno može, bit će velik pritisak na Del Potru. Mislim da nije realno da smo otpisani i prije početka susreta, koliko god je Argentina favorit. Njeni igrači sigurno osjećaju pritisak', kaže Karlović.

Argentina je igrala u finalu Davis Cupa tri puta u posljednjih šest godina i jedna je od najuspješnijih nacija u tom razdoblju. No još uvijek nema osvojen naslov, pa je to ponekad i dodatni teret na leđima igrača.

'Siguran sam da se možemo nositi s time. Čeka nas težak suparnik, s vrhunskim igračima, i morat ćemo odigrati najbolji tenis da prođemo u četvrtfinale', rekao je argentinski izbornik Martin Jaite

Pobjednik susreta Argentina - Hrvatska igrat će u polufinalu u rujnu s boljim iz okršaja Češka - Srbija. Hrvatska bi i u tom slučaju bila gost, bez obzira na suparnika, a Argentina sigurno domaćin.

Raspored igranja,
petak, 15:30 Marin Čilić – David Nalbandian, slijedi Ivo Karlović – Juan Martin del Potro;
subota, 17:30, Marin Čilić, Lovro Zovko – David Nalbandian, Eduardo Schwank;
nedjelja, 15:30, Marin Čilić – Juan Martin del Potro, Ivo Karlović, David Nalbandian