NIZOZEMSKA

Prvi domaći poraz PSV-a, Vitesse i dalje savršen u gostima

25.11.2012 u 16:30

Bionic
Reading

Čudesno ove sezone izvan svoga stadiona igraju nogometaši Freda Ruttena. U Eindhoven su stigli sa šest pobjeda iz isto toliko dvoboja i gol-razlikom 13-1

Nogometaši PSV ubilježili su prvi ovosezonski poraz u nizozemskom prvenstvu na svome Philips Stadionu. Bolji je u 14. kolu s 2-1 bio Vitesse koji je time sačuvao maksimalan učinak na gostovanjima.

Čudesno ove sezone izvan svoga stadiona igraju nogometaši Freda Ruttena. U Eindhoven su stigli sa šest pobjeda iz isto toliko dvoboja i gol-razlikom 13-1. Činilo se da je PSV idealan kandidat za zaustavljanje te serije budući da je vodeća momčad prvenstva bila jednako tako savršena na domaćem terenu - imala je sedam pobjeda u sedam utakmica.

No, u konačnici je prekinut PSV-ov niz, a Vitesse je svoj produljio. Timothy Derijck je već u petoj minuti pogodio za domaće, ali su gosti preokrenuli golovima Jonathana Reisa u 15. i Wilfrieda Bonyja u 74. minuti. PSV je ostao na prvom mjestu, ali se sada Twente ima priliku bodovno izjednačiti s njim ako kasnije pobijedi Zwolle. Vitesse je, možda samo privremeno, preuzeo drugo mjesto.

Aktualni prvak Ajax je slavio u gostima kod Rode s 2-1 iako je sve do 82. minute gubio. Pogodak za Rodu je već u 14. minuti postigao Guus Hupperts, ali su 'kopljanici' napravili preokret zahvaljujući Christianu Eriksenu i Lasseu Schöneu.