SVE REGULARNO

Prvi čovjek hrvatskog nogometa gostovao u Dalmaciji i objasnio kako misli riješiti probleme s VAR-om; zvuči jednostavno, ali...

16.12.2021 u 14:16

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, bio je poseban gost na Skupštini Nogometnog saveza Županijske splitsko-dalmatinske, održanoj u Splitu

Prvi čovjek hrvatskog nogometa pozdravio je nazočne i najavio dolazak u Split na nedjeljni derbi 20. kola HT Prve lige između Hajduka i Osijeka te s medijima prokomentirao aktualna zbivanja u hrvatskom nogometu.

'Prvenstvo je ove sezone izuzetno zanimljivo, utakmice su odlične, postiže se puno golova, a momčadi su bodovno izjednačeni i to daje dodatnu draž. U klubovima se radi jako dobro, ne gledaju se samo derbiji, već sve utakmice. U drugom dijelu sezone očekuje nas neizvjesna borba za vrh', rekao je između ostalog Kustić.

Govorio je i o nedavnim pogreškama…

'Posebno bih naglasio da me žalosti kada dođe do nekakvih pogrešaka, neovisno o kojem klubu se radi. S naše strane ćemo napraviti sve da se greške smanje i da ih ne bude. Najbitnije je, kada utakmica završi, da se priča o golovima, a ne o sucima. Duboko se nadam da će tako biti u budućnosti', kazao je, a prenosi sportnet.rtl.hr.

NK Dinamo - NK Hajduk 0:2, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Na toj utakmici nije se uključio VAR na ruku igrača Lokomotive na kraju utakmice i Hajduk je oštećen za kazneni udarac, možda i za pobjedu te dva dodatna boda. Kustić rješenje vidi u dodatnim kamerama.

'Regularnost neće doći u pitanje. Osobno sam u razgovoru sa suradnicima rekao, ako je potrebno da se za nastavak sezone nabave još dvije kamere da bi se moglo vidjeti točno što se dogodilo, ići ćemo u tom smjeru, da olakšamo i sucima, u interesu hrvatskog nogometa i klubova. Žao mi je što se ovaj put nije uključio VAR. Očekujem da će se to popraviti. Ako treba još kamera, investirat ćemo. To je zajednički interes.'

  • +17
HT Prva liga, 19. kolo: Lokomotiva - Hajduk, 11.12.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Nadam se da ćemo u budućnosti greške svesti na minimum. Postoji komisija koja vodi taj dio. Ne želim se miješati u taj posao. Naši suci su počeli više suditi na europskim terenima. Ne želim da se stvaraju teze da je netko protiv nekoga', rekao je predsjednik HNS-a.

Inače, uz nazočnost dopredsjednika HNS-a, Marija Smodlake, i člana Izvršnog odbora, Ile Topuzovića, na Skupštini kojom je predsjedao Marko Erceg, prvi čovjek NSŽSD-a, dodijeljena su priznanja zaslužnima za višegodišnji doprinos u radu Saveza. Zaslužili su ih Paško Viđak, Slobodan Čakić, Ante Plazibat, Mili Butterer, Stipe Glavina i Davor Zekan.