u-21 reprezentacija

Prve su prognoze bile jako loše, ali Hrvatska na Europsko prvenstvo ipak ide u najjačem sastavu

13.06.2019 u 15:31

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske U-21 nogometne reprezentacije Nenad Gračan može odahnuti. Samo nekoliko dana prije prve utakmice koju naši mladi igraju protiv Rumunjske (18. lipnja) potvrđeno je kako će dva naša ponajbolja igrača biti potpuno spremna za nastup Euru

Posljednja provjera 'malih vatrenih' prije odlaska na U-21 Europsko nogometno prvenstvo zamalo je završila loše za izabranike Nenada Gračana. Istina, pobijedili su Dansku 1:0, no u 42. minuti utakmice svima se zamračilo pred očima.

Najviše kapetanu naše reprezentacije na toj utakmici Ivanu Šunjiću. Jedan slučajan pad danskog braniča i njegova je nenamjerna 'produžena noga' završila na Šunjićevu gležnju. Veznjak Dinama pao je na travnjak uz bolan krik. Udarac je bio baš 'u kost'... Dugo su mu liječnici ukazivali pomoć, ali je Šunjić na kraju u suzama morao napustiti teren.

Nije izgledalo nimalo dobro, i sam je Nenad Gračan bio vidno zabrinut u tim trenucima jer Šunjić je jedan od najvažnijih igrača njegove momčadi, a Hrvatska prvu utakmicu na U-21 EP-u igra već 18. lipnja protiv Rumunjske.

No, umjesto njega u igru je ušao Nikola Vlašić koji se uspješno oporavio i vratio nakon gotovo mjesec dana pauze. Svako zlo za neko dobro, ali...

'Nikola uopće ne osjeća da je bio ozlijeđen, sve radi odlično i to je sjajna vijest', kazao je izbornik Gračan koji je pokušavao nakon šokantne ozljede Šunjića pronaći barem nešto dobroga u cijeloj situaciji.

Optimističan je bio i Nikola, vidjelo se kako je željan igre i utakmica nakon pauze zbog ozljede.

'Ne osjećam pritisak, mislim da ova generacija ima odlične igrače. Svi igramo u velikim klubovima i mislim da ne moramo osjećati pritisak, već ponos i predstaviti svoju zemlju najbolje što možemo. Lijepo je igrati za reprezentaciju, ali u U-21 se osjećam kao bitniji igrač za ovu generaciju i zbog toga mi je možda veći gušt, ali osjećaj ponosa je jednak', kazao je Vlašić u razgovoru za RTL i optimistično napomenuo:

  • +3
Prijateljska utakmica U-21: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'S moje strane gledišta, možda smo mi pritajeni favoriti, ako su tu Francuzi i Englezi. Ali ja stvarno osjećam da ih možemo iznenaditi i parirati im. Na Euru je 12 stvarno jako jakih ekipa...'

I onda je, kad se činilo kako će ozljeda Ivana Šunjića poremetiti planove i atmosferu u reprezentaciji, stigla još jedna sjajna vijest.

'Da, udarac je bio neugodan, Šunjić je iskrenuo gležanj koji ga muči već neko vrijeme...', započeo je izbornik Gračan te dodao:

'Ali mislim da će biti sve OK. Poznajući Šunjića i njegovu volju, sve će to on nadvladati i spreman će dočekati EURO. Iskreno, više ćemo znati za dan ili dva, ali ne želim razmišljati drugačije. Vjerujem da će sa Šunjićem sve biti u redu.'

Na kraju je ista potvrda stigla i od samog Ivana Šunjića.

'Sve će biti OK, bit ću potpuno spreman za Europsko prvenstvo! Sutra se vraćam iz Zagreba u Medulin. Tu ozljedu gležnja vučem još od one utakmice u Osijeku kad smo izgubili. Kad ga dovedem u optimalno stanje, stigne neki udarac. Ali glavno je da će sve biti u najboljem redu', potvrdio je Šunjić za Sportske novosti.